Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Η Aesha περιμένει το «καινούριο» της πρόσωπο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο άντρας της τής έκοψε τη μύτη και τα αυτιά – Σκληρές εικόνες.

Η Aesha Mohammadzai που πιστεύει ότι είναι 21 ή 22 ετών πρόκειται σύντομα να αποκτήσει ένα «καινούριο» πρόσωπο, καθώς οι γιατροί προχωρούν τη διαδικασία «ανακατασκευής» του.

Η νεαρή κοπέλα από το Αφγανιστάν βασανίστηκε από τον ίδιο της τον άντρα, ο οποίος της έκοψε τη μύτη και τα αυτιά, όταν εκείνη προσπάθησε να ξεφύγει από τα χέρια του και το γάμο τους γιατί ήταν πολύ βίαιος.

Πριν από δύο χρόνια μετακόμισε στις ΗΠΑ και σε έξι μήνες πρόκειται να υποβληθεί στην επέμβαση που θα της αλλάξει και πάλι (όμως προς το καλύτερο αυτή τη φορά) τη ζωή σε νοσοκομείο στο Bethesda του Μέριλαντ.

Για το λόγο αυτό οι γιατροί τοποθέτησαν εμφύτευμα στο μέτωπό της και νέος ιστός καλύπτει την άλλοτε ανύπαρκτη μύτη της, προκειμένου να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν το «έξτρα» δέρμα για την αποκατάστασή της.

Η Aesha που δεν έχει πάει ποτέ στο σχολείο και δεν έχει γιορτάσει ποτέ γενέθλια, πλέον δηλώνει ότι δε φοβάται να κοιτάξει τον εαυτό της σε καθρέφτη, γιατί πλησιάζει η ημέρα της επέμβασής της.

«Δε με νοιάζει. Όλοι έχουν κάποιο πρόβλημα. Στην αρχή φοβόμουν πολύ. Φοβόμουν να με κοιτάξω στον καθρέφτη. Φοβόμουν ακόμα και τη σκέψη του τι θα μπορούσε να μου συμβεί στο μέλλον. Αλλά δε φοβάμαι πια. Πλέον γνωρίζω ποιο είναι το νόημα της ζωής και πώς να ζω» είπε η ίδια στο CNN.



Η ιστορία της Aesha έγινε γνωστή τον Αύγουστο του 2010 μέσα από το περιοδικό Time. Το «σφαγμένο» πρόσωπό της ήταν στο εξώφυλλό του, προκαλώντας αισθήματα φρίκης στον υπόλοιπο κόσμο. Ήταν το σύμβολο της καταπίεσης που υφίστανται οι γυναίκες στο Αφγανιστάν.



Όταν ήταν 12 χρονών ο πατέρας της υποσχέθηκε να την παντρέψει με ένα μαχητή των Ταλιμπάν για να ξεχρεώσει ένα χρέος του. Το μικρό κορίτσι δόθηκε στην οικογένειά του, οι οποίοι την κακοποιούσαν και την ανάγκαζαν να κοιμάται σε ένα στάβλο μαζί με τα ζώα.



Όταν εκείνη προσπάθησε να διαφύγει ανεπιτυχώς, της έκοψε τη μύτη και τα αυτιά για να την τιμωρήσει. Την άφησε στα βουνά για να πεθάνει κι εκείνη κατάφερε να πάει έρποντας στο σπίτι των παππούδων της.



Νοσηλεύτηκε σε αμερικανικό ιατρικό κέντρο, όπου παρέμεινε για 10 εβδομάδες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε μυστικό κρησφύγετο στην Καμπούλ, προτού φύγει αεροπορικώς για τις ΗΠΑ χάρη σε φιλανθρωπικό σωματείο και φιλοξενηθεί σε μια οικογένεια εκεί.



Σήμερα ζει με τους Mati και Jamila Arsala και τη 15χρονη κόρη τους.



«Αυτό που συνέβη είναι μέρος του εαυτού μου, μέρος της ζωής μου και θα το κουβαλάω για πάντα μέσα μου. Αλλά πρέπει να ζήσω και πρέπει να μπορώ να αγαπήσω ξανά» είπε ακόμη η Aesha.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.