Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Ξεκινά την Πρωτοχρονιά η διάθεση δεσμίδας εισιτηρίων με έκπτωση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα εφαρμοστεί στα εισιτήρια όλων των τιμών.

Αλλαγές έρχονται τη νέα χρονιά στις αστικές συγκοινωνίες, αφού ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, ξεκινά η διάθεση στο επιβατικό κοινό της δεσμίδας των 11 εισιτηρίων, από τα οποία το ένα θα διατίθεται δωρεάν.

Η συγκεκριμένη παροχή θα εφαρμοσθεί στα ενιαία εισιτήρια αξίας 1,4 ευρώ (ολόκληρο), 0,7 ευρώ (μειωμένο) και στα εισιτήρια μίας διαδρομής (με λεωφορεία, τρόλεϊ ή τραμ) αξίας 1,2 ευρώ (ολόκληρο) και 0,6 ευρώ (μειωμένο).

Τα εισιτήρια αυτά θα αναγράφουν σε εμφανές σημείο της εμπρόσθιας και οπίσθιας όψης, με κόκκινο χρώμα, ότι αποτελούν εισιτήρια δεσμίδας 11 τεμαχίων. Επίσης, εκτός των σταθερών πρόσθετων ασφαλείας που περιέχονται σε όλα τα εισιτήρια, η συγκεκριμένη κατηγορία θα περιλαμβάνει και πρόσθετες εκτυπωτικές ασφάλειες.

Τα παραπάνω εισιτήρια δεν θα πωλούνται μεμονωμένα, αλλά σε ειδική πλαστική συσκευασία και θα διατίθενται αποκλειστικά από τα εκδοτήρια των ΟΣΥ. ΑΕ (λεωφορεία, τρόλεϊ) και ΣΤΑΣΥ ΑΕ (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ).

Στόχος του ΟΑΣΑ είναι να δώσει κίνητρα στους επιβάτες, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της εισιτηριοδιαφυγής στις αστικές συγκοινωνίες. Η μη πληρωμή των εισιτηρίων υπολογίζεται ότι κοστίζει από 25 έως 37,5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.
Σε ό,τι αφορά τα πρόστιμα, να θυμίσουμε, ότι από τον Ιανουάριο οι παραβάτες θα μπορούν να πληρώνουν το 50% του βεβαιωμένου προστίμου εάν η πληρωμή γίνει αμέσως ή σε διάστημα 10 ημερών από την ημέρα που έγινε η παράβαση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.