Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Επικίνδυνο το τρίξιμο των δοντιών στον ύπνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο χαμόγελό σας.
Ανήκετε σε αυτούς που σφίγγουν και τρίζουν τα δόντια τους ενώ κοιμούνται; Αν ναι, τότε πρέπει να το αντιμετωπίσετε γιατί το τρίξιμο των δοντιών δεν είναι τόσο αθώο όσο φαίνεται. Μπορεί πραγματικά να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο χαμόγελό σας αφού με την πίεση αυτή φαγώνεται το σμάλτο των δοντιών, «τρώγονται» σιγά, σιγά τα δόντια από κάτω, με αποτέλεσμα το πρόσωπό σας να φαίνεται «κρεμασμένο» και χωρίς όγκο αλλά και το χαμόγελο σας…όχι και τόσο εκθαμβωτικό!

Πέρα από το γεγονός ότι τα φαγωμένα δόντια λόγω αυτής της κακής, νυχτερινής συνήθειας προσθέτουν χρόνια- έως και 15 χρόνια λένε οι ειδικοί- μπορεί να ευθύνεται και για πολύ σοβαρότερα προβλήματα. Στις χρόνιες περιπτώσεις, το τρίξιμο μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στις κλειδώσεις της γνάθου, προκαλώντας πόνο στο αυτί, πονοκεφάλους, αίσθημα πόνου και βάρους κατά το πρωινό ξύπνημα και χρόνια δυσφορία. «Τα δόντια δεν πρέπει ποτέ να ακουμπάνε το ένα με το άλλο παρά μόνο όταν τρώμε. Όταν οι σιαγόνες είναι χαλαροί, ο κανόνας είναι «χείλη ενωμένα, δόντια χώρια» υποστηρίζει ο οδοντίατρος Ronald Goldstain από την Ατλάντα.

Πώς λύνεται το πρόβλημα? Ο οδοντίατρος δημιουργεί ένα ειδικό μασελάκι το οποίο φοράτε το βράδυ κατά τη διάρκεια του ύπνου κι αυτό βοηθάει ώστε να μη μπορούν τα δόντια να έρχονται σε επαφή αλλά αποτρέπει και το «κλείδωμα» της γνάθου.


Πηγή: https://www.healthpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.