Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Κάνουν τους άρρωστους για ένα πιάτο φαΐ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Άστεγοι και άποροι εκλιπαρούν τους γιατρούς στα δημόσια θεραπευτήρια να υπογράψουν τα χαρτιά εισαγωγής τους για να έχουν, τουλάχιστον, ένα πιάτο φαγητό. Οι εικόνες που περιγράφουν οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας δεν σοκάρουν απλώς. «Καθρεφτίζουν» την ελληνική πραγματικότητα, αυτή της φτώχειας και της ανέχειας.

«Η κατάσταση είναι πλέον απελπιστική. Σε κάθε εφημερία αντιμετωπίζουμε τρία τέτοιου είδους περιστατικά και μπορώ να πω ότι το φαινόμενο αυτό χρόνο με το χρόνο αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο», λέει στον «Τύπο της Κυριακής» ο Νίκος Ρητινιώτης, γιατρός στο Νοσοκομείο «Λαϊκό». Σε κάθε εφημερία στα Επείγοντα συναντά ανθρώπους που στέκονται στην ουρά για να εξεταστούν.

«Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, έρχονται στο νοσοκομείο άστεγοι και άποροι οι οποίοι με διάφορα προσχήματα, όπως το ότι έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, ζητούν να εισαχθούν. Αν και τις περισσότερες φορές καταλαβαίνουμε αμέσως ότι δεν έχουν κάτι το σοβαρό, τουλάχιστον από θέμα υγείας, διότι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, και πως είναι άποροι, είμαστε υποχρεωμένοι να τους εξετάζουμε».

«Υπάρχουν τρεις κατηγορίες ανθρώπων που περιφέρονται στα νοσοκομεία ζητώντας βοήθεια: οι άστεγοι, οι εξαρτημένοι από ουσίες, αλλά και τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας», αναφέρει στον «Τύπο της Κυριακής» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας. «Οι γιατροί», λέει ο κ. Βαρνάβας, «κάνουν ό,τι μπορούν να τους βοηθήσουν».

Ανάλογες εικόνες εκτυλίσσονται και στον «Ευαγγελισμό». Την κατάσταση που επικρατεί περιγράφει στον «Τύπο της Κυριακής» με μελανά χρώματα και ο πρόεδρος των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό», κ. Ηλίας Σιώρας.

«Στην περιοχή γύρω από το νοσοκομείο, στο πάρκο, εδώ και δύο χρόνια έχουν βρει καταφύγιο άστεγοι. Εισέρχονται, κυρίως το χειμώνα, στο χώρο του νοσοκομείου, ικετεύουν για ένα πιάτο φαγητό. Ορισμένοι κοιμούνται και στα Επείγοντα. Αυτό το φαινόμενο αυξάνεται μέρα με τη μέρα, με τους γιατρούς και τη διοίκηση να προσπαθούν να κάνουν ότι μπορούν για να τους βοηθήσουν».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.