Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Υπό καθεστώς «οικονομικής ομηρίας» ζουν τα ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα απέστειλε ο περιφερειακός σύμβουλος Δυτ. Ελλάδας, τ. Αντινομάρχης Υγείας & Πρόνοιας, Γεράσιμος Α. Φεσσιάν, με αφορμή τη μη καταβολή των προνοιακών επιδομάτων το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Όπως θα διαπιστώσετε και στην επιστολή που ακολουθεί ο κ. Φεσσιάν ζητά να καταβληθούν άμεσα τα χρήματα, γιατί όπως λέει χαρακτηριστικά: «Τα ΑμΕΑ ζουν κάτω από “οικονομική ομηρία”».Παρατίθεται αυτούσια η επιστολή:

«Κύριε Υπουργέ,

Δεν γνωρίζω εάν έχει περιέλθει στην αντίληψή σας και για τον λόγο αυτό ως Άτομο με Αναπηρία και αιρετός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχω την κοινωνική και ηθική υποχρέωση να σας ενημερώσω. Επί αρκετό καιρό τα Άτομα με Αναπηρία ζουν κάτω από καθεστώς οικονομικής ομηρίας και κοινωνικού αποκλεισμού. Δεν τους έχουν καταβληθεί δυο διμηνιαίες δόσεις των επιδομάτων, βαριάς αναπηρίας, κίνησης, νεφροπαθών, που χρειάζονται για να υποστηρίξουν το επίπεδο διαβίωσής τους.Ελπίζω να αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει αυτό ακριβώς για οικογένειες που καλούνται να ζήσουν με εξακόσια είκοσι € ανά δίμηνο.

Για το λόγο αυτό σας ζητώ με την επομένη καταβολή των επιδομάτων να υπάρξει διευθέτηση - εξόφληση της οικονομικής υποχρέωσης της Πολιτείας απέναντι σε μια τόσο δοκιμαζόμενη ομάδα του πληθυσμού μας, εάν θέλουμε έτσι για τα προσχήματα να αποκαλούμαστε ευνομούμενη Πολιτεία.Παρακαλώ για τις δικές σας άμεσες ενέργειες προκειμένου να εκταμιευτούν τα χρήματα στον λογαριασμό ΥΠ.ΕΣ. και να προχωρήσει η διαδικασία.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση, Γεράσιμος Α. Φεσσιάν».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.