Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Οι Έλληνες πάνε... Γερμανία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μεγάλη αύξηση του αριθμού των Ελλήνων που μεταναστεύουν στη Γερμανία, προκύπτει από τα στοιχεία της Γερμανικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Όπως αναφέρει στο ΑΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW), Φαίδων Κοτσαμπόπουλος, το 2010 ο αριθμός των Ελλήνων που μετανάστευσαν στη χώρα ήταν μεταξύ 6.000-8.000, το 2011, αυξήθηκαν σε περίπου 12.000, ενώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 μετανάστευσαν άλλοι τόσοι.

«Αν συνεχιστεί αυτή η τάση, τη φετινή χρονιά θα ξεπεράσουν τις 25.000 οι Έλληνες που μεταναστεύουν στη Γερμανία», εκτιμά ο κ. Κοτσαμπόπουλος.

Έχοντας εντοπίσει τα πολλά προβλήματα που προέκυψαν με την εγκατάσταση Ελλήνων νεομεταναστών στη Γερμανία, το DHW, μαζί με ελληνικούς φορείς, τη Μητρόπολη της Γερμανίας, δημοτικούς συμβούλους ελληνικής καταγωγής και άλλους, συμμετείχε στην ίδρυση του δικτύου «Diakonie».

Μία αξιέπαινη πρωτοβουλία του δικτύου αποτέλεσε η φετινή έκδοση ενός δίγλωσσου οδηγού για τον προσανατολισμό και τη διευκόλυνση των νεοφερμένων Ελλήνων πάνω σε θέματα εργασίας, παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες για θέματα διαμονής, κοινωνικής ασφάλισης, κατοικίας, σχολείων κ.ά.

«Αυτό που προτρέπουμε να κάνουν όσοι ενδιαφέρονται σοβαρά να έρθουν να εργαστούν στη Γερμανία, είναι να απευθύνονται στους αρμόδιους φορείς της χώρας, αλλά και σε εμάς», λέει ο κ. Κοτσαμπόπουλος. Επισημαίνει, δε, ότι «καλό θα ήταν να ενημερωθούν πριν έρθουν στη Γερμανία», τονίζοντας για άλλη μία φορά, ότι «είναι πολύ πιο δύσκολο, για ανειδίκευτους και όσους δεν γνωρίζουν τη γλώσσα, να εργαστούν στη Γερμανία».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.