Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Παραπληγικοί Αχαΐας: Αποφασίζετε "για εμάς χωρίς εμάς"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Το παράρτημα Αχαΐας του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών με ανοικτή επιστολή του στον Δήμαρχο Πατρέων, εκφράζει την ενόχλησή του για το γεγονός ότι αποφασίζονται , όπως αναφέρει, δρασεις για τα άτομα αυτά, χωρίς προηγουμένως να υπάρξει συνεργασία μαζί τους.

Η επιστολή έχει ως εξής:

"Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών-Παράρτημα Αχαΐας είναι Α/θμιο Σωματείο που αποτελεί παράρτημα του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών και αριθμεί σε πάνω από 500 μέλη. Εκπροσωπεί τους παρα/τετραπληγικούς και άτομα με κινητικές αναπηρίες(σκλήρυνση κατά πλάκας, σπαστικότητα, μυοσκελετικές διαταραχές-δυστροφίες, εγκεφαλική παράλυση, πολιομυελίτιδα, ρευματοειδής αρθρίτιδα κ.α.) σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και κύρια επιδίωξή του είναι η κοινωνική ένταξη των Ατόμων με κινητικές αναπηρίες, η αλληλοαποδοχή τους από την κοινωνία και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωή τους. O Σκοπός του Συλλόγου είναι κατ' εξοχήν κοινωνικοσυνδικαλιστικός και συνίσταται στην προάσπιση και επίλυση προβλημάτων, στην υλική ενίσχυση και περίθαλψη, πνευματική ανάπτυξη και κοινωνική προαγωγή των παραπληγικών και τετραπληγικών.

Με ενδιαφέρον ενημερωθήκαμε από τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι ο Δήμος Πατρέων συνδιοργανώνει με το ECOCITY εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας με σκοπό την προτεραιότητα στους πεζούς, στα ποδήλατα και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Στο πλούσιο αυτό πρόγραμμα σε εκδηλώσεις και δρώμενα έχει προγραμματιστεί και διαδρομή αφιερωμένη στην ελεύθερη μετακίνηση των Ατόμων με Αναπηρία.

Δυστυχώς κανένας επίσημος φορέας, μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και της Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων που εκπροσωπεί τα άτομα με αναπηρία δεν προσκαλέστηκε να συμμετάσχει συμπεριλαμβανομένου και του Συλλόγου μας.

Κάθε δράση που αφορά την ελεύθερη διακίνηση και την προτεραιότητα σε θέματα προσβασιμότητας μας βρίσκει σύμφωνους και υποστηρικτές. Το ζητούμενο όμως είναι ότι πραγματοποιούνται χωρίς να υπάρξει συνεργασία με τους φορείς που εκπροσωπούν τα Άτομα με Αναπηρία και ειδικά με κινητική αναπηρία με αποτέλεσμα να διοργανώνονται «για εμάς χωρίς εμάς».

Σας ζητούμε ως ελάχιστη αναγνώριση του έργου που επιτελεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών-Παράρτημα Αχαΐας να ενημερωνόμαστε με σκοπό να σας μεταφέρουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας πάντα προς όφελος των πολιτών της Πάτρας και των Ατόμων με Αναπηρία".

Σας Ευχαριστούμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.