Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Η θετική στάση ζωής οδηγεί σε πιο υγιεινές επιλογές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τι αποκάλυψε μελέτη επιστημόνων από την Αυστραλία.

Η προσωπικότητα και η στάση ζωής φαίνεται να παίζουν ρόλο όσον αφορά την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Η θετική στάση ζωής οδηγεί σε πιο υγιεινές επιλογές, δηλώνουν Αυστραλοί ερευνητές.

Επιπλέον, όσοι πιστεύουν ότι έχουν υπό έλεγχο τη μοίρα τους είναι περισσότερο πιθανό να ακολουθούν υγιεινό τρόπο ζωής, να ασκούνται περισσότερο, να καπνίζουν και να πίνουν λιγότερο, σύμφωνα με τους ερευνητές. Το αντίθετο είναι αλήθεια για ανθρώπους που πιστεύουν ότι το μέλλον τους βρίσκεται στα χέρια της μοίρας ή ότι στη ζωή σημασία έχει η τύχη.

Η ερευνήτρια Deborah Cobb-Clark, χρησιμοποίησε στοιχεία έρευνας για να εξετάσει το είδος διατροφής, άσκησης και τύπου προσωπικότητας περισσότερων των 7.000 ανθρώπων.

Η Cobb-Clark δήλωσε ότι η έρευνα δείχνει άμεση σχέση μεταξύ του τύπου προσωπικότητας ενός ανθρώπου και του υγιεινού τρόπου ζωής.

Τα ευρήματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο σχεδιασμό πολιτικών δημόσιας υγείας σε ορισμένες καταστάσεις όπως παχυσαρκία, υπέδειξαν οι ερευνητές.

Η Cobb-Clark εξήγησε ότι η κύρια απάντηση στην επιδημία παχυσαρκίας είναι η παροχή καλύτερων πληροφοριών, αλλά οι πληροφορίες μόνο είναι ανεπαρκείς για να αλλάξουν τις διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων. Η κατανόηση της ψυχολογίας που διέπει τις διατροφικές συνήθειες ενός ανθρώπου και οι συνήθειες άσκησης είναι κεντρικές στην κατανόηση της παχυσαρκίας.

Άντρες και γυναίκες φαίνεται επίσης να έχουν διαφορετικές απόψεις για τα οφέλη ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Αν και οι άντρες θέλουν σωματικά αποτελέσματα, γυναίκες εστιάζουν στην καθημερινή ευχαρίστησε που παίρνουν από το να ζουν υγιεινά, έδειξαν τα αποτελέσματα.

Η Cobb-Clark σημείωσε ότι αυτό που δρα σωστά στις γυναίκες μπορεί να μη δρα σωστά στους άντρες. Πρότεινε πρωτοβουλίες ανάλογα με το φύλο που να ανταποκρίνονται στους στόχους ώστε να είναι ιδιαίτερα βοηθητικές στην προαγωγή του υγιεινού τρόπου ζωής.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε πρόσφατα από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης στο Melbourne Institute Working Paper Series.


Πηγή: http://www.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.