Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

"Κάθε παιδί ένας ολόκληρος κόσμος"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Η οργάνωση «ένα παιδί, ένας κόσμος» ιδρύθηκε το 2009 από ιδιωτική πρωτοβουλία και απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά που αντιμετωπίζουν κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα.

«Με όπλο την αντίληψη πως κάθε παιδί είναι ένας ολόκληρος κόσμος, πήραμε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της οργάνωσης. Μετά από τις πρώτες επαφές με την κοινωνική υπηρεσία, ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των εξυπηρετούμενων οικογενειών σε θέματα πρόνοιας, σωματικής υγείας & υγιεινής, ψυχολογικής υποστήριξης, νομικών συμβουλών, ένταξης των παιδιών στην σχολική κοινότητα, ενισχυτικής διδασκαλίας, κ.α.», δήλωσε η Μ.Μαχαίρα, μέλoς της οργάνωσης, μιλώντας στο metrogreece.gr.

Ωστόσο, αυτή την περίοδο και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, η ανάγκη για βασικά είδη αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. «Ακόμη και μία σακούλα τρόφιμα την εβδομάδα ή και το μήνα είναι ουσιαστική στήριξη», τονίζει η κα.Μαχαίρα. «Προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες, χρειαζόμαστε τη στήριξη όλων όσων μπορούν να προσφέρουν» εξηγεί.

Αυξημένη είναι και η ανάγκη εθελοντών για το έργο του «ένα παιδί, ένας κόσμος». Η συμβολή γιατρών, δικηγόρων, καθηγητών και κοινωνικών λειτουργών είναι πολύτιμη για πολλές οικογένειες. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ηλεκτρονική σελίδα της οργάνωσης: www.paidi-kosmos.gr.


Πηγή: http://www.metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.