Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

"Πρόβλημα" από το... μέλλον

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία Ευρωβουλευτών, παρουσία της Υφυπουργού Υγείας, Φωτεινής Σκοπούλη και των δύο Γενικών Γραμματέων.

Κατά τη διάρκειά της συζητήθηκε το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελλάδα, η ανθρωπιστική στάση η οποία επιδεικνύεται, ενώ αναγνωρίστηκε από το σύνολο των Ευρωβουλευτών η παρουσία ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα κέντρα φιλοξενίας, καθώς και οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην απόφαση να εισπράττει η Ελλάδα από τα ασφαλιστικά ταμεία των Ευρωπαίων πολιτών το κόστος της περίθαλψής τους, ενώ γνωστοποίησε ότι διερευνάται η δυνατότητα να υπάρξει οικονομική ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα για την παρεχόμενη περίθαλψη υπηκόων τρίτων χωρών.

Άλλωστε, όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, «Τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα, τα οποία δέχονται την πίεση της εισβολής υπηκόων τρίτων χωρών χωρίς νόμιμα χαρτιά. Και παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο κέντρο της κρίσης, ως λαός δεν είμαστε ξενοφοβικοί, δεν είμαστε ρατσιστές, καθώς στην Ελλάδα γεννήθηκαν οι πανανθρώπινες αξίες οι οποίες εμπεριέχονται στην ευρωπαϊκή ιδέα που υπηρετούμε όλοι μαζί», ζητώντας από τους παρόντες Ευρωβουλευτές να αναδείξουν την ελληνική γεωμορφία, τη συνεχιζόμενη πίεση από τη λαθρομετανάστευση, καθώς και το μέγεθος και την ένταση της ελληνικής ιδιαιτερότητας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.