Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Ζητούνται μαμάδες στα Παιδικά Χωριά SOS

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Βροχή οι αιτήσεις για βοήθεια από άπορους γονείς.

Είναι από τις λίγες δουλειές στον κόσμο που δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις, πτυχίο ανώτατης σχολής ή έστω προϋπηρεσία. Αντιθέτως, το μόνο «προσόν» που πρέπει να έχει η κάθε υποψήφια για να γίνει Μητέρα SOS στα Παιδικά Χωριά είναι να επιθυμεί να αφιερωθεί ολοκληρωτικά στη φροντίδα παιδιών τα οποία από πολύ μικρή ηλικία βίωσαν την εγκατάλειψη και την κακοποίηση!

Λόγω της ραγδαίας αύξησης των αιτήσεων από ζευγάρια που πάνω στην απελπισία τους προτιμούν να αφήσουν τα παιδιά τους σε κάποια προνοιακή δομή από τα να έχουν δίπλα τους και μην μπορούν να τα συντηρήσουν, τον τελευταίο καιρό οι ανάγκες για μαμάδες… πλήρους απασχόλησης έχει αυξηθεί στα Παιδικά Χωριά SOS.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η Espresso, πριν από λίγες μέρες ο γενικός διευθυντής του φιλανθρωπικού οργανισμού Γιώργος Πρωτόπαπας, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή απηύθυνε έκκληση για τη συγκέντρωση σχολικών ειδών και παράλληλα τόνισε ότι υπάρχουν θέσεις για μητέρες που θέλουν να προσφέρουν αγάπη και φροντίδα μέσα από μια τόσο ιδιαίτερη θέση εργασίας.

Η θέση της μητέρας στα Παιδικά Χωριά SOS, τα οποία στηρίζονται αποκλειστικά στις δωρεές ιδιωτών και εταιρειών, προϋποθέτει συνεχή παρουσία στις εγκαταστάσεις του οργανισμού με οκτώ ρεπό τον μήνα, και προβλέπει ικανοποιητικό μισθό που φτάνει τα 1.000 με 1.200 ευρώ τον μήνα.

Η μαμά του Χωριού αναλαμβάνει την ανατροφή πέντε έως έξι παιδιών και κάνει ό,τι θα έκανε και η φυσική μητέρα τους. Μέσα σε ένα σπίτι που συμβιώνουν όλοι αρμονικά πλένει, σιδερώνει, ετοιμάζει το μεσημεριανό τραπέζι, βοηθάει τα παιδιά στο διάβασμα ή τα πηγαίνει στον παιδίατρο για τα καθιερωμένα εμβόλια.

Ακόμη περισσότερο όμως η μητέρα των Παιδικών Χωριών SOS προσφέρει με την καθημερινή παρρουσία της την αγάπη και τη θαλπωρή που έχουν ανάγκη τα παιδιά, τα οποία φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του οργανισμού και τους παρέχει ψυχολογική υποστήριξη για να επουλώσουν τις πληγές τους από την εγκατάλειψη.

Εκτός από μαμάδες που θα «υποκαθιστούν» τη φυσική μητέρα των παιδιών, οι υπεύθυνοι των Παιδικών Χωριών SOS στην Ελλάδα έχουν αρχίσει εδώ και λίγο καιρό να αναζητούν και… μπαμπάδες!

Συγκεκριμένα, άνδρες που υπογράφοντας σύμβαση εργασίας με τα Χωριά SOS είναι διατεθειμένοι να έρθουν με τη σύζυγό τους στις εγκαταστάσεις του οργανισμού και να αναλάβουν είτε μόνοι τους είτε μαζί με εκείνες διάφορες αρμοδιότητες. Η συγκεκριμένη πρακτική εφαρμόστηκε με επιτυχία στην Ισπανία και ήρθε η ώρα να δοκιμαστεί και επί ελληνικού εδάφους.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.