Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Ρόδος: Απόφαση ευθύνης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Από το υστέρημα του Δήμου θα λειτουργήσουν όλες οι κοινωνικές δομές.

Ακόμη και το χέρι στη τσέπη διαθέτοντας ένα μέρος από τους πενιχρούς πόρους που έχει θα βάλει ο δήμος της Ρόδου, για να εξασφαλιστεί τουλάχιστον τη φετινή χρονιά η λειτουργία των παιδικών σταθμών και των δύο ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ.

Πολιτική απόφαση ευθύνης απέναντι στους πολίτες χαρακτήρισε την απόφαση της δημοτικής αρχής να ανοίξουν και οι 19 παιδικοί σταθμοί και τα δύο ΚΔΑΠ-ΑΜΕΑ ο κ. Κουσουρνάς, αφού ο δήμος της Ρόδου λόγω του ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανήκει στο «Στόχο 2» υποχρηματοδοτείται. Παράλληλα από τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα λάβει μόλις το ποσό των 170.000 ευρώ για φέτος δηλαδή το 10% της χρηματοδότησης που ελάμβανε τα προηγούμενα χρόνια.

«Το άνοιγμα όλων των παιδικών σταθμών είναι μια πολιτική απόφαση ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας, διότι ο δήμος Ρόδου λόγω του γεγονότος ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανήκει στο “Στόχο 2” θα υποχρηματοδοτηθεί. Πληττόμαστε περισσότερο από όλους τους δήμους διότι έχουμε τις περισσότερες κοινωνικές δομές. Η χρηματοδότηση για φέτος θα είναι στο 10%.Δηλαδή αν πέρυσι λάβαμε 1.000.000 ευρώ, φέτος θα πάρουμε μόλις 170.000 ευρώ. Είναι όμως αδιανόητο να κλείσουν τα δύο ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ. Παρά την οικονομική δυσπραγία που αντιμετωπίζουμε, η απόφαση του δήμου είναι να λειτουργήσουν όλες οι δομές και να ξανακάνουμε συμβάσεις με όλους τους εργαζόμενους που απασχολούνταν στα προγράμματα» τόνισε ο κ. Κουσουρνάς.

Θετική εξέλιξη για την εξασφάλιση των πόρων που απαιτούνται για την λειτουργία των παιδικών σταθμών, χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Ρόδου την δέσμευση που ανέλαβε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στη συνάντηση που είχαν προχθές στην Αθήνα, ότι θα συμβάλει για να καλυφθεί το κενό της χρηματοδότησής τους.

«Για να καλύψουμε τα χρήματα που απαιτούνται για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, γίνονται συντονισμένες προσπάθειες και προχθές συναντήθηκα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση μαζί με τον βουλευτή Βασίλη Υψηλάντη και το δήμαρχο Σύρου Γιάννη Δεκαβάλλα. Ο υπουργός έχει θετική διάθεση να βοηθήσει ώστε από διάφορους πόρους να καλυφθεί αυτό το κενό. Δεν μας είπε συγκεκριμένα, άλλα ένα μέρος του ποσού θα καλυφθεί από το υπουργείο Εργασίας και αυτό θα το ξέρουμε πολύ σύντομα. Είναι μια θετική εξέλιξη όπως και η δέσμευση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη, στη σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε, ότι θα καλύψει τη λειτουργία των δύο ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ από πόρους της Περιφέρειας και θα βάλει και ο δήμος το υπόλοιπο ώστε την επόμενη χρονιά μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013, να μην έχουμε πρόβλημα. Για την μεθεπόμενη χρονιά θα δούμε, διότι ξεκαθάρισε και ο κ. Βρούτσης στη συνάντηση ότι δεν θα υπάρχει ούτε ένα ευρώ από το υπουργείο Εργασίας για τα προγράμματα, αλλά υπάρχουν διάφορες σκέψεις τις οποίες θα συζητήσουμε», υπογράμμισε ο κ. Κουσουρνάς.

Φέτος στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Ρόδου θα φιλοξενηθούν 900 παιδιά, αριθμός μεγαλύτερος από τα προηγούμενα χρόνια ο οποίος δείχνει την οικονομική δυσχέρεια που επικρατεί στο νησί μας και τον σημαντικό ρόλο που επιτελεί ο δήμος Ρόδου στον κοινωνικό αυτό τομέα λαμβάνοντας την γενναία απόφαση της λειτουργίας και των 19 παιδικών σταθμών του.

«Φέτος θα δεχτούμε 900 παιδιά. Είναι λογικό ο αριθμός να είναι μεγαλύτερος από πέρσι διότι πολλοί συμπολίτες μας λόγω της οικονομικής δυσπραγίας που επικρατεί εγκαταλείπουν τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και επιλέγουν τους δημοτικούς στους οποίους τα τροφεία είναι λιγότερα», κατέληξε ο κ. Κουσουρνάς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.