Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Ο απολογισμός της ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Με 12 μετάλλια επιστρέφει στην Αθήνα η ελληνική αποστολή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η Ελλάδα κατετάγη 44η στον πίνακα των μεταλλίων.


Τα μισά μετάλλια φέρνουν οι Έλληνες από το Λονδίνο εν συγκρίσει με το Πεκίνο, ωστόσο αν σκεφτεί κανείς πως ο αθλητισμός για αθλητές με αναπηρία ήταν ευκολότερος πριν από τέσσερα χρόνια, τότε οι εμφανίσεις στο Λονδίνο και η παρουσία σε πολυάριθμους τελικούς συνιστούν απόλυτα επιτυχημένη την εμφάνιση της ελληνικής ομάδας.

Η Ελλάδα φιγουράρει στην 44η θέση της λίστας με δώδεκα μετάλλια. Οι Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νίκος Πανανός και Μαρία-Ελένη Κορδάλη κατέκτησαν το μοναδικό χρυσό στο αγώνισμα των μεικτών ζευγαριών στο μπότσια στην κατηγορία BC3. Κατακτήθηκαν επίσης μετάλλια στην κολύμβηση και στον στίβο.

Την πρώτη θέση στον πίνακα μεταλλίων κέρδισε η Κίνα που αύξησε τη συγκομιδή της συγκριτικά με το Πεκίνο κατα είκοσι μετάλλια με έξι χρυσά περισσότερα. Συνολικά κατέκτησε 231 (95 χρυσά, 71 αργυρά και 65 χάλκινα). Ακολούθησε η Ρωσία με 101 μετάλλια στο σύνολο (36 χρυσά, 38 αργυρά, 28 χάλκινα) και στην 3η θέση η Μεγάλη Βρετανία με 120 μετάλλια (34 χρυσά, 43 αργυρά και 43 χάλκινα).

Ο πλήρης πίνακας των μεταλλίων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.