Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

"Λύσσα" με δημόσιο-συντάξεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μέτρα 2,5-3 δισ. ευρώ απέρριψε, σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα από τη λίστα της κυβέρνησης και επανήλθε στην απαίτηση για απολύσεις στον δημόσιο τομέα και μειώσεις μισθών και συντάξεων αφού μόνο έτσι πιστεύει ότι θα υπάρξει σίγουρη εξοικονόμηση δαπανών.

Διασταυρωμένες πληροφορίες -σύμφωνα με τα Νέα- αναφέρουν ότι τα μέτρα που απέρριψε η τρόικα αφορούν τους εξής τέσσερις τομείς:

1. Τη διοικητική μεταρρύθμιση. Το κλείσιμο και οι συγχωνεύσεις φορέων, φέρεται να επισήμαναν οι τροϊκανοί, δεν θα φέρουν από μόνα τους εξοικονόμηση, αν δεν γίνουν παράλληλα απολύσεις. «Χωρίς απολύσεις, τι εξοικονόμηση θα έχετε;» είπαν στα στελέχη του οικονομικού επιτελείου με τα οποία συναντήθηκαν χθες το μεσημέρι.

Αλλά και για τη διαθεσιμότητα εξέφρασαν άποψη ότι είναι πολύ ακριβή έτσι όπως έχει σχεδιαστεί. Σημειώνεται ότι στο προσχέδιο των μέτρων που είχε διαρρεύσει προβλεπόταν εξοικονόμηση 1,3 δισ. ευρώ από την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης.

2. Την άμυνα. Η μείωση των εξοπλιστικών δαπανών θεωρήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, «κοροϊδία», δεδομένου ότι πρόκειται για αναβολή δαπανών και όχι για πραγματική μείωση.

Στην άμυνα έχει προβλεφθεί στο προσχέδιο των μέτρων εξοικονόμηση ύψους 517 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 437 εκατ. ευρώ από μετάθεση πληρωμής εξοπλιστικών προγραμμάτων.

3. Την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η τρόικα δεν πιστεύει ότι η προβλεπόμενη εξοικονόμηση (735 εκατ. ευρώ) μπορεί να επιτευχθεί σύντομα.

4. Τα φάρμακα. Από τον τομέα της Υγείας προβλέπεται εξοικονόμηση 1,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 800 εκατ. ευρώ αφορούν τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης των Ταμείων.

«Αυτό που θέλουν είναι απολύσεις και μείωση συντάξεων και μισθών», μετέφερε υψηλόβαθμη πηγή του υπουργείου Οικονομικών αναφερόμενη στην απογευματινή σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.

Και αυτό γιατί με τα μέτρα αυτά υπάρχει σχετική ασφάλεια ως προς την αποτελεσματικότητά τους. «Εμείς βεβαίως θα παλέψουμε να τους πείσουμε ότι και χωρίς απολύσεις μπορούν να γίνουν οι προβλεπόμενες εξοικονομήσεις», πρόσθεσε η ίδια πηγή.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.