Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

Τι πρέπει να τρώνε οι μαθητές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Σύμφωνα με την ισχύουσα υγειονομική νομοθεσία, στα κυλικεία των σχολείων επιτρέπεται να πωλούνται τα εξής τρόφιμα:

Σάντουιτς και τοστ τυποποιημένα (με ψωμί ολικής άλεσης ή λευκό) με τυρί ή και γαλοπούλα (από λαχανικά επιτρέπεται η προσθήκη ντομάτας). Απλά αρτοσκευάσματα, όπως φρυγανιές, αρτίδια, φρατζολάκια, σησαμένια κουλούρια, παξιμάδια, κριτσίνια (σε ατομική συσκευασία 50g). Σταφιδόψωμο (σε ατομική συσκευασία έως 60g). Μουστοκούλουρα (σε ατομική συσκευασία έως 60g). Μπισκότα απλά, χωρίς γέμιση (σε ατομική συσκευασία έως 60g). Τυρόπιτα ή Σπανακόπιτα με τυρί φέτα ή κασέρι. Γιαούρτι «παντός τύπου». Φρέσκα φρούτα (καλά πλυμένα, σε ατομική συσκευασία). Ξηρά φρούτα, όπως σύκα, δαμάσκηνα, βερίκοκα χωρίς κουκούτσι (σε ατομική συσκευασία έως 50g). Γάλα με λίγα λιπαρά, γάλα πλήρες και γάλα με κακάο (έως 250ml για το γάλα με κακάο, έως 330ml για το σκέτο γάλα). Ρυζόγαλο απλό, κρέμα απλή (έως 150ml). Φυσικοί χυμοί φρούτων (100% χυμός) χωρίς πρόσθετη ζάχαρη (έως 330ml). Εμφιαλωμένο νερό του 0,5 λίτρου. Καφές και αφεψήματα (μόνο για το προσωπικό).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.