Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Κερατσίνι: Κλείνουν παιδικούς σταθμούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Το υπουργείο Εργασίας, ανακοίνωσε χθες, 18 Σεπτεμβρίου 2012, ότι κλείνει τον παιδικό σταθμό «Κρώσφηλδ» στο Κερατσίνι ενώ «αφήνει υπόνοιες και για τη λειτουργία άλλων τεσσάρων παιδικών σταθμών του Ιδρύματος «Παιδική Στέγη» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι γονείς των παιδιά που φοιτούν στους εν λόγω παιδικούς σταθμούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι γονείς:

«Η απόφαση αυτή αναιρεί τις έγγραφες δεσμεύσεις και όλες τις προφορικές διαβεβαιώσεις εκπροσώπων της κυβέρνησης προς τους γονείς.

Κοινή στόχευση της κυβερνητικής πολιτικής και του Ιδρύματος είναι η μεταφορά του κόστους λειτουργίας των σταθμών στις πλάτες των γονιών και στους μισθούς των εργαζομένων.

Η τρικομματική κυβέρνηση μέσω του υφυπουργού εργασίας κόπτεται για τη μη νομιμότητα του παιδικού σταθμού «Κρώσφηλδ» στο Κερατσίνι, που τόσο καιρό κάλυπτε. Ενώ οι ανάγκες σε δημόσιους δωρεάν παιδικούς σταθμούς με σύγχρονες υποδομές, και επαρκές εκπαιδευτικό προσωπικό αυξάνουν, εκείνοι αποφάσισαν τη μείωση του κόστους ανά παιδί, έχοντας σαν πρόσχημα, τη φιλοξενία περισσότερων παιδιών σε παιδικούς σταθμούς. Αυτό σημαίνει ότι θα επηρεαστούν βασικές ανάγκες των βρεφών και των νηπίων όπως σίτιση, θέρμανση, καθαριότητα και έλεγχος της σωματικής υγείας τους.

Επιπλέον θα μειωθεί το παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό.

Απαιτούμε άμεσα απάντηση και παρέμβαση του αρμόδιου υπουργείου για:

- Να μην κλείσει ο παιδικός σταθμός «Κρώσφηλδ» στο Κερατσίνι

- την κάλυψη όλων των κονδυλίων που απαιτούνται για την διαρκή και μόνιμη λειτουργία όλων των Παιδικών Σταθμών,

- την εξασφάλιση για τους εργαζόμενους μόνιμης, σταθερής δουλειάς με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Διεκδικούμε:

- Δημόσιους και κρατικούς ΔΩΡΕΑΝ Παιδικούς Σταθμούς, για τα παιδιά όλων των εργαζομένων και των ανέργων, ανεξαρτήτως του ασφαλιστικού τους φορέα και του εισοδήματος τους.

- Καμία επιβάρυνση των γονιών και των ασφαλιστικών ταμείων, κάλυψη όλων των απαιτούμενων κονδυλίων αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.

- Υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και αγωγή βασισμένη στις κατακτήσεις της επιστήμης και του πολιτισμού.

Καλούμε σε συγκέντρωση γονείς και εργαζόμενους την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.