Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Δεν το δίνει πίσω!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Άνω… κάτω τα έκαναν οι Βρετανοί σε ένα από τα αγωνίσματα του στίβου στους Παραολυμπιακούς αγώνες. Εξαιτίας του λάθους τους δόθηκαν εσφαλμένα τα μετάλλια στη δισκοβολία της κατηγορίας F35/36 και τώρα η Παραολυμπιακή επιτροπή προσπαθεί απεγνωσμένα να βάλει σε μία σειρά τα πράγματα.

Η Μαρίγια Πομάζαν πήρε το χρυσό μετάλλιο, αλλά όπως ανακαλύφθηκε λίγη ώρα αργότερα, η Ουκρανή ήταν δεύτερη. Ετσι της ζητήθηκε να το επιστρέψει, αλλά αυτή αρνείται πεισματικά.

Στο συγκεκριμένο αγώνισμα ο νικητής δεν αναδεικνύεται με βάση το μήκος της κάθε βολής, αλλά με βαθμούς, καθώς υπολογίζεται το ποσοστό αναπηρίας του κάθε αθλητή. Στην πραγματικότητα λοιπόν η Πομάζαν ήταν δεύτερη, αλλά η Ουκρανή δεν εμφανίστηκε στην τελετή που είχε προγραμματιστεί για να δοθούν σωστά τα μετάλλια και να πάρει το χρυσό η Κινέζα Γου Κινγκ.

Αρχικά η Παραολυμπιακή Επιτροπή είπε στην αθλήτρια πως μπορεί να κρατήσει το χρυσό, αλλά χωρίς αυτό να μετρήσει στον πίνακα μεταλλίων. Λίγες ώρες αργότερα όμως ζήτησαν από την ουκρανική ομάδα να το επιστρέψει, καθώς υπήρχαν αντιδράσεις από τους Κινέζους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.