Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Bullying...

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού βρίσκεται αντιμέτωπο ένα στα πέντε παιδιά, ηλικίας 11-15 ετών, στη Σλοβενία, όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα πολυετούς διεθνούς έρευνας, την επίβλεψη για την οποία στη σλοβενική επικράτεια είχε το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (IVZ) της χώρας.

Πιο ευάλωτοι είναι οι 13χρονοι μαθητές, οι οποίοι μπλέκουν συχνά σε καβγάδες, σύμφωνα με έρευνα για τη συμπεριφορά των μαθητών στα σχολεία της χώρας.

«Τα αποτελέσματα κατέδειξαν ότι περίπου το 24% των αγοριών και το 7% των κοριτσιών, ηλικίας 13 ετών, καβγαδίζουν συχνά» δήλωσε ο Νίνα Σκανιέτι από το IVZ. Όπως είπε, η Σλοβενία βρίσκεται στη δέκατη θέση μεταξύ 36 κρατών σε ό,τι αφορά τους σχολικούς καβγάδες στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Μάλιστα, επειδή πρόκειται για μία πολυετή έρευνα, αξιοσημείωτο είναι πως τα στοιχεία από το 2002 δεν έχουν αλλάξει σημαντικά σε σχέση με σήμερα σε ό,τι αφορά το ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού, εκτός από μία μικρή πτώση στο ποσοστό των κοριτσιών που πέφτουν θύματα αυτής της πρακτικής.

Ένα άλλο στοιχείο διαφοροποίησης είναι η αύξηση της τάξεως του 2,5% στο ποσοστό των κοριτσιών που εμπλέκονται σε καβγάδες και καταστάσεις εκφοβισμού.

Το IVZ προειδοποιεί ότι ο εκφοβισμός και η βία κατά την εφηβεία μπορεί να προκαλέσουν ψυχικά προβλήματα και να οδηγήσουν σε κακές επιδόσεις στο σχολείο και σε καταχρήσεις (τσιγάρο, αλκοόλ, παράνομες ουσίες).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.