Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

«Εκτός παιδικών σταθμών πάνω από 50.000 παιδιά»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Την ανάγκη ενίσχυσης της χρηματοδότησης τόνισε ο πρόεδρος ΚΕΔΕ.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει με επιστολή του στον υπουργό Εργασίας, Ι. Βρούτση ο πρόεδρος ΚΕΔΕ, κάνοντας λόγο για επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της διαθέσιμης χρηματοδότησης για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Συγκεκριμένα ο κ. Ασκούνης τονίζει ότι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών περίπου 53.070 παιδιά αν μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου δεν εξευρεθούν επιπλέον πόροι για να καλυφθεί το σύνολο των προσφερόμενων θέσεων στις υπάρχουσες κοινωνικές δομές.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ από τα αποτελέσματα του Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» προκύπτει ότι με βάση τον προϋπολογισμό του Προγράμματος καλύφθηκαν 43.060 θέσεις παιδιών στους παιδικούς σταθμούς από τις 96.130 συνολικά αιτήσεις που είχαν υποβληθεί, δηλαδή απορρίφθηκε το 55% των αιτήσεων των ενδιαφερομένων μητέρων.

Ο κ. Ασκούνης υπογραμμίζει ότι το αποτέλεσμα αυτό δημιουργεί εκρηκτικό κοινωνικό πρόβλημα και προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις.

Ως εκ τούτου ζητά την παρέμβαση του υπουργού Εργασίας ώστε, μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου ημερομηνία κατά την οποία ανοίγουν οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί, να εξευρεθούν οι κατάλληλοι πόροι από αναπορρόφητα κονδύλια του ΕΣΠΑ για να καλυφθεί το σύνολο των προσφερόμενων θέσεων στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και να έχει βρεθεί λύση για το τεράστιο αυτό κοινωνικό πρόβλημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.