Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Παιδιά ενός κατώτερου Θεού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περίπου 1,5 εκατ. παιδιά ηλικίας από πέντε έως 17 ετών εργάζονταν στην Κολομβία κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2001, δεδομένο που ανεβάζει στο 13% τον δείκτη της παιδικής εργασίας στη χώρα, αναφέρεται σήμερα σε επίσημη έκθεση.
«Είναι ένα επονείδιστο νέο για τη χώρα, διότι ο στόχος μίας αναπτυγμένης κοινωνίας είναι να μην εργάζονται τα παιδιά της», σχολιάζει ο Χόρχε Μπουσταμάντε, διευθυντής του Εθνικού Στατιστικού Γραφείου (Dane), που συνέταξε τη μελέτη με τη βοήθεια του Ινστιτούτου για την Οικογενειακή Ευημερία και του υπουργείου Εργασίας.
Επιπλέον, σημειώνει ο Μπουσταμάντε, «περίπου το 23% των παιδιών που εργάζονται δεν πηγαίνουν στο σχολείο».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Κολομβία αριθμεί 44, 9 εκατ. κατοίκους, εκ των οποίων τα 11,2 εκατ. είναι παιδιά ηλικίας μέχρι 17 ετών, αριθμός αντιπροσωπεύει πάνω από το ένα τέταρτο του συνολικού πληθυσμού.

Πηγαίνουν και σχολείο
Μεταξύ των παιδιών που εργάζονται πηγαίνουν ακόμη σχολείο, το 31,7% δηλώνει πως το κάνει με τη θέλησή του για να κερδίσει τα δικά του χρήματα, ενώ το 27,6% παραδέχεται πως εξαναγκάζεται να εργασθεί προκειμένου να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά του.

Πάνω από τα μισά παιδιά που εργάζονται τονίζουν πως δεν έχουν δεχθεί κανενός είδους πληρωμή, σε ποσοστό 28% δηλώνουν μισθωτοί, ενώ ποσοστό 20% ελεύθεροι επαγγελματίες.

Σε ξενοδοχεία και χωράφια
Το ένα τρίτο των παιδιών εργάζεται στον τομέα των ξενοδοχείων και της εστίασης, άλλο ένα τρίτο στον τομέα της γεωργίας, ή της αλιείας και το 16,1% απασχολείται στα εργοστάσια, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία ωστόσο δεν συμπεριλαμβάνει και τις περιπτώσεις εκμετάλλευσης ανηλίκων από ένοπλες ομάδες, ή τα δίκτυα της πορνείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.