Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Οι προτάσεις Βρούτση για τους παιδικούς σταθμούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι αποφάσεις της ΚΕΔΕ.

Τις προτάσεις του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, σχετικά με την κάλυψη της ζήτησης για θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, απέστειλε το απόγευμα προς το προεδρείο της ΚΕΔΕ, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας υπέβαλε τις προτάσεις αυτές μετά τις συναντήσεις που είχε νωρίτερα το πρωί με το προεδρείο της ΚΕΔΕ και τους εκπροσώπους των ιδιωτικών βρεφονηπιακών σταθμών.

Σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας οι προτάσεις αυτές περιλαμβάνουν:

- τη μείωση του voucher των βρεφικών σταθμών κατά 20%, ήτοι από 3700 σε 2960 ευρώ.

- τη μείωση του voucher των παιδικών σταθμών κατά 15%, ήτοι από 2900 σε 2465 ευρώ.

- τη μείωση του voucher των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) κατά 50%, ήτοι από 2000 σε 1000 ευρώ.

- την ενίσχυση του προϋπολογισμού του προγράμματος κατά 20 εκατ. ευρώ.

Οι δήμαρχοι ζήτησαν την υποστήριξη του υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να ανταποκριθούν στις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από μητέρες και τις οποίες οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν μπορούν να ικανοποιήσουν με δικούς τους πόρους. Από τις 93.000 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί οι δήμοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε περισσότερες από 40.000.

Με τις προτάσεις αυτές το υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι μπορούν να καλυφθούν περίπου επιπλέον 18.000 αιτήματα μητέρων, ανεβάζοντας με αυτόν τον τρόπο, για το τρέχον έτος, το συνολικό αριθμό των ωφελούμενων παιδιών σε περισσότερα από 60.000, ενώ εξοικονομούνται συνολικά 45.080.465 εκατ. ευρώ.

Η ΚΕΔΕ αναμένεται να λάβει τις αποφάσεις της κατά την επόμενη σύγκληση του Διοικητικού της Συμβουλίου τις επόμενες ημέρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.