Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Ένα βήμα πιο κοντά στο ανδρικό αντισυλληπτικό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Φάρμακο κατέστησε ποντικούς υπογόνιμους προσωρινά.

Επιστήμονες εκτιμούν ότι βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στην ανάπτυξη ανδρικού αντισυλληπτικού χαπιού, μετά από επιτυχή έρευνα σε ποντικούς.

Αμερικανική έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Cell’, έδειξε ότι ένα φάρμακο μπορούσε να καταστήσει τους ποντικούς υπογόνιμους προσωρινά, χωρίς να επιδρά στη σεξουαλική επιθυμία.

Οι ειδικοί θεωρούν συναρπαστικά τα ευρήματα, αλλά θα χρειαστούν έρευνες σε ανθρώπους.

Αμερικανοί ερευνητές του Dana-Farber Cancer Institute και του Baylor College of Medicine, εξέτασαν ένα φάρμακο, το JQ1, το οποίο στοχεύει μια πρωτεΐνη που υπάρχει μόνο στους όρχεις και είναι σημαντική για την παραγωγή σπέρματος.

Οι όρχεις των ποντικών που έλαβαν το φάρμακο άρχισαν να συρρικνώνονται, καθώς παρήγαγαν λιγότερο σπέρμα, που είχε επίσης λιγότερη κινητικότητα. Ορισμένοι ποντικοί κατέστησαν υπογόνιμοι.

Όταν σταμάτησε η χορήγηση στα ζώα μπόρεσαν να αναπαραχθούν.

Ο ερευνητής Dr James Bradner, δήλωσε ότι η ουσία οδηγεί σε γρήγορη και αναστρέψιμη μείωση της ποσότητας και κινητικότητας των σπερματοζωαρίων με σημαντική επίδραση στη γονιμότητα. Δήλωσε ότι τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι μπορεί ενδεχομένως να καταστεί δυνατή η παρασκευή ενός αντρικού αντισυλληπτικού, αναστρέψιμου, για χορήγηση από το στόμα.

Οι ερευνητές ελπίζουν να μπορέσουν να εστιάσουν στην ίδια πρωτεΐνη, στους άντρες. Ωστόσο χρειάζονται περισσότερες δοκιμές για να διαπιστωθεί αν το φάρμακο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό στους ανθρώπους.

Ο Dr Allan Pacey, του University of Sheffield, δήλωσε ότι υπάρχει ανάγκη για ένα τέτοιο χάπι. Όπως εξήγησε, μέχρι σήμερα οι περισσότερες δοκιμές έχουν προσπαθήσει να σταματήσουν την παραγωγή σπέρματος επεμβαίνοντας στην τεστοστερόνη με χρήση ενέσεων ή ενθεμάτων. Πρόσθεσε ότι η πόρτα είναι ανοιχτή για να αναπτυχθεί ένα νέο φάρμακο που δεν θα εξαρτάται από ορμόνες και ότι θα πρέπει να είναι αρκετά εύκολη η δοκιμή της μεθόδου σε ανθρώπους.


Πηγή: http://www.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.