Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Το ρόφημα σοκολάτας βοηθά τον εγκέφαλο των ηλικιωμένων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Έχουν καλύτερη επίδοση προσοχής και νοητικών ικανοτήτων.

Η κατανάλωση ροφήματος πλούσιου σε σοκολάτα καθημερινά, μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει την υγεία του εγκεφάλου σε ηλικιωμένους, υποδεικνύει νέα έρευνα.

Η έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Hypertension’, περιέλαβε 90 ηλικιωμένους που εμφάνιζαν ήδη ελαφριά νοητική εξασθένηση, που μπορεί να περιλαμβάνει δυσκολίες με τη μνήμη, τη γλώσσα τη νόηση ή την κρίση.

Για 8 εβδομάδες, κατανάλωσαν ρόφημα κακάο με υψηλά, μεσαία ή χαμηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών, φλαβονοειδών. Όσοι κατανάλωσαν υψηλά και μέτρια επίπεδα φλαβονοειδών στο ρόφημα είχαν καλύτερη επίδοση σε τεστ προσοχής και άλλων νοητικών ικανοτήτων σε σύγκριση με ανθρώπους που είχαν χαμηλά επίπεδα φλαβονοειδών.

Οι ερευνητές, περιλαμβανομένου του Giovambattista Desideri, του ιταλικού πανεπιστημίου L'Aquila, σημειώνουν ότι τα φλαβονοειδή θα μπορούσαν να είναι ένα στοιχείο διατροφικής προσέγγισης στη διατροφή και βελτίωση όχι μόνο της καρδιαγγειακής υγείας αλλά συγκεκριμένα της εγκεφαλικής.

Προειδοποιούν ότι τα αποτελέσματα μπορεί ενδεχομένως να μην αφορούν όλους με μέτρια νοητική εξασθένηση.

Δεν μπορούμε να συμβουλεύσουμε να καταναλώνετε καθημερινά σοκολάτα, δήλωσε ο νευρολόγος και ερευνητής του Alzheimer, Marc L. Gordon, του Feinstein Institute for Medical Research στο Manhasset. Οι άνθρωποι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί για υιοθέτηση ευρέων αλλαγών στη διατροφή με βάση μια έρευνα. Η σοκολάτα μπορεί να έχει υψηλά επίπεδα λιπαρών και θερμίδων και χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να διαπιστωθεί πόσο βοηθά τον εγκέφαλο που γερνά. Ο Gordon πρόσθεσε ότι η έρευνα δεν υποδεικνύει ότι η κατανάλωση σοκολάτας καθημερινά μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της νοητικής εξασθένησης ή του Alzheimer. Υποδεικνύει ότι μπορεί ενδεχομένως να έχει μέτρια επίδραση σε ορισμένες πλευρές της νόησης σε ανθρώπους με νοητική εξασθένηση. Πρέπει να εστιάσουν σε αυτό για μακρύτερες περιόδους και σε ανθρώπους με Alzheimer, καθώς και σε όσους δεν εμφανίζουν σημάδια νοητικής εξασθένησης,.

Ο Sam Gandy, συμφωνεί. Συνιστά άσκηση, 30 λεπτών, τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. Όπως δήλωσε, τα φλαβονοειδή είναι στο προσκήνιο, αλλά οι ενδείξεις ωχριούν σε σύγκριση με αυτές της άσκησης.

Όσον αφορά το κακάο, το μέτρο είναι το κλειδί, δήλωσε ο Richard S. Isaacson, από το University of Miami School of Medicine.


Πηγή: http://www.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.