Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Εγγυητές δανείων, προσοχή!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε περίπτωση που ο δανειολήπτης προσφύγει στο νόμο Κατσέλη, περί προστασίας υπερχρεωμένων νοικοκυριών, το.. μπαλάκι πετάγεται με φόρα στον εγγυτή του καταναλωτικού ή στεγαστικού δανείου που παραδόξως και περιέργως μένει εκτεθειμένος απέναντι στην τράπεζα!...

Προσοχή: στο συμφωνητικό του δανείου, η εγγύηση αφορά το σύνολο του ποσού, ανεξάρτητα από «κουρέματα» και άλλες νομοθετικές ρυθμίσεις. Δηλαδή, κι αν ακόμα ο δανειολήπτης, προσφεύγοντας στο δικαστήριο μέσω του νόμου Κατσέλη (Ν.3869/2010), καταφέρει να εξασφαλίσει «κούρεμα» του κεφαλαίου και πληρώσει στο τέλος λιγότερα χρήματα, η τράπεζα μπορεί να απαιτήσει το... υπόλοιπο ποσό από τον εγγυητή!

Με άλλα λόγια, ο εγγυτής πρέπει τότε με τη σειρά του να αναζητήσει νομική προστασία, γεγονός που μεταφράζεται σε ταλαιπωρία και αρκετά έξοδα. Όχι μόνο όμως. Μεταφράζεται και σε αποκλεισμό από τον τραπεζικό δανεισμό.

Όλο αυτό φυσικά παραμένει στη... διακριτική ευχέρεια της εκάστοτε τράπεζας και στο αν αυτή είναι διατεθειμένη να τραβήξει το σχοινί. Έχοντας νομικό έρεισμα έναντι του εγγυητή.

Μέχρι στιγμής και με έλλειψη -ακόμα- δεδικασμένου, το τοπίο παραμένει ομιχλώδες. Οπότε, προσοχή!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.