Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Η Αυστραλία καλεί ξανά Έλληνες για δουλειά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Διαπραγματεύσεις για 500 βίζες με δικαίωμα εργασίας.

Τις πόρτες του… παραδείσου της πέμπτης ηπείρου αναμένεται να ανοίξει η αυστραλιανή κυβέρνηση, αναπτερώνοντας τις ελπίδες των Ελλήνων για μετανάστευση στη μακρινή ήπειρο, μετά τις προ ημερών δηλώσεις του Αυστραλού υπουργού Μετανάστευσης, Κρις Μπόουεν, ότι η χώρα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για τη σύναψη διακρατικής συμφωνίας για διευκόλυνση στην έκδοση βίζας με δικαίωμα εργασίας.

Μάλιστα, τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για ανάγκη της χώρας να δεχθεί Έλληνες με επιστημονική κατάρτιση, όπως νέους νοσηλευτές, λογιστές και μηχανικούς, ειδικότητες στις οποίες παρουσιάζονται ελλείψεις σε προσωπικό.

Στις δηλώσεις που έκανε ο κ. Μπόουεν, τόνισε πως η συμφωνία με την Ελλάδα θα προβλέπει την έγκριση τουριστικής βίζας με δικαίωμα εργασίας για ένα χρόνο για 500 Έλληνες ηλικίας 18 έως 30 ετών και αντιστοίχως για τους Αυστραλούς.
Παρόλα αυτά, ο υπουργός Μετανάστευσης τόνισε ότι οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες και ζήτησε να προωθηθεί το θέμα με επείγουσες διαδικασίες.

Ο Αυστραλός υπουργός, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικής αύξησης του αριθμού τουριστικής βίζας, λέγοντας πως θα εξαρτηθεί από τις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν με την Αθήνα και φυσικά από τη ζήτηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.