Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Η προσβασιμότητα των ΑμεΑ στην πόλη του Ρεθύμνου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τι ειπώθηκε στη συνάντηση Μαρινάκη- Βαρδακαστάνη.

Δράσεις και έργα που θα γίνουν σε δημόσιους χώρους στο Ρέθυμνο, τα οποία θα διευκολύνουν και θα εξασφαλίσουν ακόμη περισσότερο την προσπελασιμότητα σε όλους τους κατοίκους και ιδιαιτέρως των πολιτών με κινητικά προβλήματα, θα ανακοινωθούν σύντομα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ρεθύμνης, Γιώργη Μαρινάκη.

Αυτό ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της συνάντησης του πρόεδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας και του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρίες, Γιάννη Βαρδακαστάνη και του προέδρου του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίες Ρεθύμνου, Δημήτρη Τσαχάκη, με τον δήμαρχο Γ. Μαρινάκη.

Ο δήμαρχος, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, εξήρε την προσωπικότητα του κ. Βαρδακαστάνη και τον συνεχάρη για το σπουδαίο έργο που επιτελεί, αναγνωρίσιμο σε όλη την Ευρώπη και που αποδεικνύεται από τα καθήκοντα που ανέλαβε ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ.

Παράλληλα, εξέφρασε τη σταθερή πρόθεση του δήμου να συμβάλλει ουσιαστικά σε κάθε δράση που εξασφαλίζει προσβασιμότητα στα Άτομα με Αναπηρία, ενώ και ο σχεδιασμός των έργων που εκτελεί ο δήμος διαπνέεται -όπως είπε- από αυτή τη φιλοσοφία.

«Η προσπελασιμότητα, η ασφαλής μετακίνηση και η δυνατότητα πρόσβασης σε κάθε υπηρεσία, μνημείο, κάθε επισκέψιμο χώρο, αποτελεί ένδειξη Πολιτισμού και λειτουργικότητας μιας πόλης, για το σύνολο των κατοίκων και επισκεπτών της» τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

Ενδεικτική άλλωστε του ενδιαφέροντος του Ρεθύμνου σε θέματα βιώσιμης κινητικότητας και προσβασιμότητας είναι και η κοινή πρόταση που κατέθεσε μαζί με την κυπριακή πόλη της Αγίας Νάπας και την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία για ένταξη στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα "Ελλάδα- Κύπρος 2007-2013" η οποία έγινε δεκτή. Η πρόταση περιλαμβάνει ένα σύνολο έργων και παρεμβάσεων που αποσκοπούν στη βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών προσβασιμότητας σε Άτομα με Αναπηρία.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας και του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρίες βρέθηκε στο Ρέθυμνο προσκεκλημένος του πολιτιστικού συλλόγου Ζωνιανών για τη γιορτή του Βοσκού και του Τυριού, που για 5η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε στις πλαγιές του Ψηλορείτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.