Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Αδελφός εναντίον... αδελφού για το χρυσό!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Φωτογραφίες των δύο Βρετανών που θα δώσουν μάχη στην πισίνα των Παραολυμπιακών
.
Κάθε γονιός θα ήταν περήφανος να δει το παιδί του να αγωνίζεται στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Η υπερηφάνεια είναι διπλή για τον Darrell και την Helen Hynd από τη Βρετανία που θα δουν και τους δύο γιους τους να αγωνίζονται στα 400μ κολύμβηση με κοινό στόχο το μετάλλιο.

«Με τρομάζει κάπως όταν αγωνίζονται μαζί, μου προκαλεί νευρικότητα. Εμείς φωνάζουμε ‘εμπρός ομάδα Hynd’ αντί για τα ονόματά τους, είναι απλούστερο», δηλώνει η μητέρα τους. «Θα θέλαμε να τους δούμε και τους δύο να κερδίζουν αλλά μας αρκεί να πάνε καλά. Είμαστε πολύ περήφανοι για τους γιους μας. Ήταν ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι και για τους δύο…».

Ο 21χρονος Sam και ο 17χρονος Oliver πάσχουν από νευρομυϊκή μυοπάθεια, μία εκφυλιστική ασθένεια που προκαλεί αδυναμία στα πόδια τους. Παρά το ενδιαφέρον τους για τα σπορ, λόγω της κατάστασης αυτής δεν μπορούσαν να αθληθούν στο έδαφος. Η μητέρα τους σκέφτηκε τότε να τα πάει σε μία πισίνα κοντά στο σπίτι τους στο Nottinghamshire, σαν μία μορφή φυσιοθεραπείας.

Αυτή ήταν αρχή για μια σειρά επιτυχιών στον τοπικό κολυμβητικό σύλλογο και στη συνέχεια σε διεθνείς αγώνες.
Ο Sam είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς του 2008 στο Πεκίνο ενώ ο Oliver έκανε το διεθνές ντεμπούτο του πέρσι στο Βερολίνο, όπου τερμάτισε δεύτερος-πίσω από τον αδελφό του.

Τα δύο αδέλφια θα βρεθούν αντιμέτωπα στα 200 και στα 400 μέτρα κολύμβησης στο Λονδίνο.

Η μητέρα τους εγκατέλειψε τη δουλειά της για να σταθεί στο πλάι των παιδιών της. «Έπρεπε να μεταφέρονται στην πισίνα δύο φορές τη μέρα αλλά και στο γυμναστήριο, δεν γινόταν αλλιώς. Είναι καλά παιδιά και πολύ αγαπημένα αδέλφια. Αλλά όταν βουτάνε δίπλα δίπλα στην πισίνα είναι αντίπαλοι. Όταν ο αγώνας τελειώσει, τον αφήνουν πίσω τους. Δεν υπάρχει πικρία μεταξύ τους, όποιος κι αν νικήσει», λέει.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.