Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Με κίνητρα η νέα εφεδρεία στο Δημόσιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ποιο είναι το τελικό κυβερνητικό σχέδιο.

Σε δύο πυλώνες στηρίζεται το σχέδιο της κυβέρνησης για τη νέου τύπου εφεδρεία. Ο πρώτος περιλαμβάνει έξοδο σε τρεις φάσεις, με αρχική τη θεσμοθέτηση κινήτρων για όσους υπαλλήλους «αγγίζουν» την εφεδρεία και τελική τη συνταξιοδότησή τους.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το «Έθνος», ο δεύτερος αφορά όσους λάβουν αρνητική βαθμολογία στην αξιολόγηση, η οποία επισπεύδεται. Θα ξεκινήσει στα τέλη του 2012 και θα πραγματοποιηθεί για όλους τους υπαλλήλους. Στο νέο καθεστώς θα ενταχθούν και οι εκπαιδευτικοί με το τέλος του σχολικού έτους

Δύο βασικούς πυλώνες περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης για τη νέου τύπου εφεδρεία, η οποία θα συζητηθεί σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αν. Μανιτάκη και του υφυπουργού Μ. Βολουδάκη.

Στόχος του κυβερνητικού σχεδίου είναι να αμβλυνθούν οι αντιθέσεις που δημιουργήθηκαν από τις δηλώσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη, ο οποίος δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος στην εφεδρεία.

Ο πρώτος πυλώνας της νέας εφεδρείας αφορά το προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, που εντάχθηκε στον κυβερνητικό σχεδιασμό για να συμπεριλάβει την πρόταση της ΔΗΜΑΡ για τη συνταξιοδοτική ωρίμανση. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, το συγκεκριμένο μέτρο θα γίνει σε τρεις φάσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.