Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Υποκύπτουν στη «μαύρη» εργασία για ένα μεροκάματο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Στο 40% η ανασφάλιστη εργασία στην Κρήτη.

Υποκύπτουν στις πιέσεις για ανασφάλιστη εργασία, για να εξασφαλίσουν ένα μισθό! Ο λόγος για 2 στους 3 εργαζόμενους που σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία δουλεύουν «μαύρα»!

«Οι εργαζόμενοι υποκύπτουν στους εργοδότες», λέει ο γραμματέας της Ένωσης Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Νίκος Κοκολάκης, τονίζοντας ότι φταίει το κράτος που δε στελεχώνει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. «Σαν ΕΚΗ προσπαθούμε με κάθε τρόπο να πατάξουμε αυτά τα φαινόμενα. Καλούμε τους εργαζόμενους να έρχονται και να καταγγέλλουν τέτοια φαινόμενα», λέει ο ίδιος.

«Το ποσοστό 40% στην ανασφάλιστη εργασία σημαίνει ότι 2 στους 3 δουλεύουν "μαύρα". Οι εργοδότες έχουν βρει την πιπίλα ότι δεν έχουν δουλειά και ασελγούν στους εργαζόμενους», λέει ο κ.Κοκολάκης.

Ο γραμματέας του ΕΚΗ Στέλιος Βοργιάς τονίζει ότι ο βασικός λόγος για την έξαρση της «μαύρης» εργασίας είναι η απαξίωση ή η κατάργηση των ελεγκτικών μηχανισμών. Όπως λέει ο ίδιος, οι επιθεωρητές εργασίες καταβάλλουν φιλότιμη προσπάθεια, αλλά είναι 4 επιθεωρητές που καλούνται να ελέγξουν 26.000 επιχειρήσεις, χωρίς να έχουν καν αυτοκίνητο!

«Ένας εργαζόμενος, προκειμένου να βρει δουλειά και να μην έχει ασφάλιση, θα δεχτεί, γιατί χρειάζεται τη δουλειά», αναφέρει επιχειρηματίας τουριστικών επιχειρήσεων.


Πηγή: http://cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.