Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

«Λίφτινγκ» στις παιδικές χαρές της Θεσσαλονίκης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Πιο φιλικά προς τα παιδιά παιχνίδια.

Τις παιδικές χαρές στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού, αλλά και στην παιδική χαρά της Ναυαρίνου στη Θεσσαλονίκη επιθεώρησε χθες ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Ανδρέα Κουράκη.

«Ο δήμος Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις εργασίες ανάπλασης στις παιδικές χαρές με στόχο να βελτιωθεί η υλικοτεχνική τους υποδομή, αλλά και να αποκτήσουν ταυτότητα, μέσα από την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της ευρύτερης περιοχής και επιπλέον να αποκτήσουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα με την εφαρμογή χρήσεων ανακύκλωσης και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με σεβασμό προς το περιβάλλον», τονίζει ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Ανδρέας Κουράκης.

Η ανάπλαση στις 14 παιδικές χαρές αφορά, σύμφωνα με τον «Αγγελιοφόρο» την εφαρμογή μελέτης προϋπολογισμού 325.000 ευρώ, η οποία προβλέπει την αντικατάσταση των παιχνιδιών με νέα, τα οποία είναι πιο φιλικά προς τα παιδιά και θα αποτρέπουν ατυχήματα. Είναι, δε, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές που έχει ορίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τυποποίησης και έχει μεταφέρει στην Ελλάδα ο Ελληνικός Oργανισμός Τυποποίησης (ΕΛOΤ). Προβλέπεται παράλληλα η τοποθέτηση ελαστικών πλακών ή δαπέδου ασφαλείας, ενώ θα γίνουν και έργα ηλεκτροφωτισμού.

Σε 77 ανέρχονται σήμερα οι παιδικές χαρές που βρίσκονται στο δήμο Θεσσαλονίκης (χωρίς όμως να υπολογίζεται σε αυτόν τον αριθμό η κοινότητα της Τριανδρίας). Από τους 77 αυτούς παιδότοπους, οι 23 γίνονται αντικείμενο ανάπλασης προκειμένου να λάβουν το πιστοποιητικό ασφάλειας, ενώ ο δήμος προωθεί τις διαδικασίες για την ανάπλαση και άλλων πέντε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.