Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

“Ισοδύναμα” αντί απολύσεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιχείρηση κατευνασμού της τρόικας για τις καθυστερήσεις των διαρθρωτικών αλλαγών στο Δημόσιο και στη μείωση δαπανών και προσωπικού άρχισε η κυβέρνηση, με πρώτο βήμα τη χθεσινή ανακοίνωση κατάργησης όλων των αμειβόμενων επιτροπών των υπουργείων καθώς και των ειδικών γραμματειών. Η κίνηση ερμηνεύεται ως προσπάθεια να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα και η συνεχιζόμενη επιμονή της τρόικας για απομάκρυνση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων έως τα τέλη του 2015 και να περάσει το μήνυμα πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προωθήσει άλλα δραστικά, ισοδύναμα με τις απολύσεις, μέτρα.

Είναι χαρακτηριστικό πως η ανακοίνωση συνοδεύτηκε από δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη για σφιχτό χρονοδιάγραμμα 100 ημερών, στο πλαίσιο του οποίου θα προχωρήσει ένα πρώτο πρόγραμμα αναμόρφωσης της Δημόσιας Διοίκησης καθώς και προαναγγελία από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για ακόμη μεγαλύτερο περιορισμό των προσλήψεων.

Ωστόσο, είναι αβέβαιο εάν οι ενέργειες αυτές θα πείσουν την τρόικα. Δεδομένου για παράδειγμα ότι μπορεί στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού για την κατάργηση των αμειβόμενων επιτροπών να αναφέρεται πως «εξοικονομείται σημαντικό ποσό υπέρ των φορολογουμένων και μπαίνει τάξη στον κρατικό μηχανισμό», στην πράξη όμως εκτιμάται πως η απόφαση αυτή δεν θα έχει σημαντικά αποτελέσματα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.