Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Χρέωσαν τον καλό Σαμαρείτη!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μοιάζει απίστευτο είναι όμως γεγονός. Τον Μάιο του 2008 ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας (δεν θέλησε να δημοσιευθεί το όνομά του) κινούμενος με το αυτοκίνητό του σε κεντρική λεωφόρο της Αθήνας εντόπισε πεσμένο στο οδόστρωμα έναν οδηγό μηχανής.

Αισθάνθηκε την υποχρέωση, παρότι, όπως υποστηρίζει, δεν ευθυνόταν εκείνος για το ατύχημα του δικυκλιστή, να τον μεταφέρει σε κάποιο νοσοκομείο. Όπερ και εγένετο. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο "Θριάσιο" νοσοκομείο της Ελευσίνας όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια πήρε εξιτήριο.

Τέσσερις μήνες αργότερα, το Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου, το νοσοκομείο, ζητάει, με σχετική επιστολή του, να πληρωθούν τα έξοδα των παρακλινικών εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη ο τραυματίας. Το παράδοξο της όλης υπόθεσης είναι ότι υποχρεωμένος να πληρώσει δεν είναι ο οδηγός της μηχανής αλλά εκείνος που τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Ένας άγνωστος προς τον τραυματία, άνθρωπος, ο οποίος έδωσε, ως όφειλε, τα στοιχεία του στο νοσοκομείο.

Δείτε το έγγραφο που απέστειλε το "Θριάσιο" στον καταγγέλοντα




Το ονοματεπώνυμο του καταγγέλοντα καθώς και το επίθετο του αθενούς είναι σβησμένα για προφανείς λόγους.

Ο καταγγέλων επικοινώνησε με τους υπευθύνους οι οποίοι, όπως λέει, τον διαβεβαίωσαν ότι πρόκειται για εντολή της διοίκησης. Εκείνος αρνήθηκε να καταβάλει το ποσό που του ζητήθηκε καθότι δεν ήταν ο ασθενής. Έτσι, τέσσερα χρόνια μετά, το 2012, η εφορία ζητάει για λογαριασμό του "Θριασίου" τα νοσήλεια και μάλιστα προσαυξημένα.

Δείτε το σχετικό έγγραφο



Μεγεθύνετε το έγγραφο για να δείτε τα ποσά

Σήμερα, ο άνθρωπος είναι υποχρεωμένος να πληρώσει ούτε λίγο ούτε πολύ, σχεδόν 110€. Όσο μάλιστα καθυστερεί την πληρωμή του "χρέους" του αυτό θα αυξάνεται. Καθίσταται άλλωστε σαφές από την επιστολή της εφορίας πως "για κάθε μήνα καθυστέρησης καταβολής της δόσης αυτή θα προσαυξάνεται 1%".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.