Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Οδηγίες στους επιβάτες για κλοπές μέσα στα ΜΜΜ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ανά πάσα στιγμή καραδοκούν οι πορτοφολάδες.

Την προσοχή των επιβατών που χρησιμοποιούν καθημερινά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα προσωπικά τους αντικείμενα, γιατί «καραδοκούν» οι πορτοφολάδες, εφιστούν οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, καθώς, όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, το φαινόμενο έχει εξελιχθεί σε τεράστιο πρόβλημα.

Σύμφωνα με το Σωματείο των Εργαζομένων, οργανωμένες ομάδες πορτοφολάδων, οργιάζουν καθημερινά στα βαγόνια και στους σταθμούς του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου και τα άλλα ΜΜΜ με θύματα κυρίως υπερήλικες, γυναίκες αλλά και τουρίστες.

Εκμεταλλευόμενοι την ελλιπή φύλαξη σταθμών και συρμών οι ομάδες αυτές δρουν σε όλο το δίκτυο και ιδιαίτερα σε σταθμούς και τμήματα του Ηλεκτρικού με μεγάλη επιβατική κίνηση. Η όλη κατάσταση σήμερα τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη και καθημερινά το προσωπικό της Εταιρίας, γίνεται δέκτης έντονων παραπόνων και διαμαρτυριών, από επιβάτες- θύματα.

Στους σταθμούς και στους συρμούς των ΗΣΑΠ εμφανίζεται πολλές φορές η εικόνα επιβατών να διαμαρτύρονται και να οργίζονται, ενώ κάποιοι τουρίστες βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση, αφού μαζί με τα χρήματά τους, πολλές φορές χάνουν και όλα τα σχετικά τους έγγραφα, ταυτότητες, διαβατήρια, αεροπορικά εισιτήρια, πιστωτικές κάρτες κ.λπ.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την ουσιαστική παρέμβαση της Πολιτείας, η οποία διαθέτει και τους ανάλογους μηχανισμούς, γιατί, όπως αναφέρουν, αυτού του είδους η παραβατικότητα κινείται πλέον, στις παρυφές του οργανωμένου εγκλήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.