Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Συστάσεις για τον καύσωνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Καύσωνας είναι θα περάσει.

Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εξέδωσε οδηγίες για την προφύλαξη σύμφωνα με τις οποίες «άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου «συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Σημειώνεται, ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση στην περιοχή της Αθήνας, λόγω των δυσμενών μετεωρολογικών συνθηκών, έφτασε σε μέτρια επίπεδα, ως προς το όζον στην περιφέρεια της πόλης και οι υπόλοιποι ρύποι διατηρήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα, σύμφωνα πάντα με το ΥΠΕΚΑ.

Ειδικότερα, η μέγιστη τιμή για το όζον που σημειώθηκε ήταν 215 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, όπως μετρήθηκε στο σταθμό της Αγίας Παρασκευής στις δώδεκα το μεσημέρι, στο σταθμό των Θρακομακεδόνων η τιμή έφθασε τα 214 μικρογραμμάρια, ενώ στο σταθμό της Λυκόβρυσης, τα 204 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.