Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Γιατί να επιλέξετε κάμπινγκ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Όλα όσα χρειάζεστε για τις εναλλακτικές διακοπές.

Η κρίση… κρίση αλλά ο Έλληνας δεν θέλει με τίποτα να μην κάνει διακοπές. Μπορεί, όπως λένε οι περισσότεροι, να μην έχει τα απαιτούμενα χρήματα να διαλέξει κάποιο ξενοδοχείο, όμως, αναμφίβολα θα βρει τον τρόπο για λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς.

Γι’ αυτό πολλοί, ειδικά οι νέοι «ψηφίζουν» εναλλακτικά και επιλέγουν κάμπινγκ…

Μπορεί να κοιμάστε σε υπνόσακο αντί σε κρεβάτι όμως τα οργανωμένα κάμπινγκ διαθέτουν τουαλέτες, ντουζιέρες, πλυντήρια, εστιατόριο κ.ά. Γι’ αυτό το μόνο που χρειάζεστε είναι μια σκηνή και τα προσωπικά σας είδη…

Τι χρειάζεται να πάρετε μαζί σας

Ως γνωστόν, στα κάμπινγκ οι τουαλέτες και οι ντουζιέρες είναι κοινόχρηστες. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να έχετε προμηθευτεί καθαριστικό και απολυμαντικό.

Μπορεί οι καθαρίστριες να περνούν συχνά από τους συγκεκριμένους χώρους αλλά δεν βλάπτει σε τίποτα να βάλετε κι εσείς ένα… χεράκι.

Επίσης, μπορείτε να προμηθευτείτε χαρτί τουαλέτας, γκαζάκι, καφέ και ζάχαρη. Αξίζει να έχετε ένα μικρό φορητό ψυγείο, ένα φακό και ένα οργανωμένο φαρμακείο καθώς και σακούλες σκουπιδιών για να μαζεύετε και να πετάτε στη συνέχεια τα πράγματά σας.

Υπάρχουν και τα ελεύθερα κάμπινγκ

Το ελεύθερο κάμπινγκ απαγορεύεται αλλά αναμφίβολα θα απολαύσετε μία εμπειρία διαφορετική από όσες είχατε μέχρι σήμερα.

Είναι σημαντικό να διαλέξετε σωστά το μέρος στο οποίο θα κατασκηνώσετε. Μπορεί για παράδειγμα μία ερημική παραλία να ακούγεται πολύ καλή ιδέα, όμως, δεν θα είναι και η ιδανικότερη λύση εάν δεν έχετε λύσει άλλα θέματα, όπως για παράδειγμα, μεταφορικό, φαγητό κ.ά.

Το ελεύθερο κάμπινγκ προϋποθέτει μεγάλη οργάνωση και προνοητικότητα. Γι’ αυτό αν καταλήξετε σε αυτό, θα πρέπει να πάρετε ένα φορητό ψυγείο και θερμό, κάτι για να δημιουργήσετε σκιά όπως για παράδειγμα ειδικές τέντες που μπορείτε να αγοράσετε από τα είδη κάμπινγκ, ένα γκαζάκι, σπίρτα και αναπτήρες, πλαστικά πιάτα, ποτήρια και πιρούνια, πλαστικά μπολ, χαρτί υγείας, οργανωμένο φαρμακείο, ισχυρό φακό, εντομοαπωθητικά.

Καλό θα ήταν να προμηθευτείτε και διάφορα προϊόντα όπως νερό, κονσέρβες ή έτοιμα γεύματα, πατάτες, φρούτα, καφέ, φρυγανιές κ.ά.

Εκτός όμως τα παραπάνω, μην ξεχάσετε οπωσδήποτε και ένα ελαφρύ μπουφάν, μία μακρυμάνικη μπλούζα, και ένα ζευγάρι κλειστά παπούτσια. Κι αυτό διότι το βράδυ, ειδικά στην παραλία, έχει υγρασία… Μην κρυώσετε κιόλας στις διακοπές…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.