Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Τι γίνεται με την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων του διμήνου Μαΐου και Ιουνίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όπως είχαμε περιγράψει και σε προηγούμενο άρθρο (βλέπε πληροφορίες εδώ: Νέα για τα προνοιακά επιδόματα Μαΐου και Ιουνίου) ήδη σε αρκετούς δήμους έχει ξεκινήσει η καταβολή  των προνοιακών επιδομάτων του διμήνου Μαΐου και Ιουνίου. Βέβαια ύστερα και από πληροφορίες από φίλους μαθαίνουμε περίεργα πράγματα. Όταν επικοινωνούν με τις διάφορες διευθύνσεις πρόνοιας, τους λένε διάφορες περίεργες δικαιολογίες. Πότε πως "η τρόικα δεν έδωσε άδεια στην Αθήνα να τους τα δώσει" και πότε πως "αυτοί τα δώσανε στον δήμο και αυτός ευθύνεται".  Καταλαβαίνεις ως αποτέλεσμα πως είτε δεν ξέρουν, είτε και δεν ενδιαφέρονται να βοηθήσουν και αν σου πουν. Το σίγουρο είναι πως τα επιδόματα δίνονται και προχωρά σε όλη την χώρα η καταβολή. Ας δούμε και τι λέει όμως ένα σχετικό άρθρο.



“Ανοιχτή πληγή” η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων


ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Την άμεση παρέμβαση των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών για τη χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων και του διατροφικού επιδόματος διμήνου Μαΐου – Ιουνίου ζητά με ανοιχτή επιστολή της η ΕΣΑμεΑ.

Όπως σημειώνει η Συνομοσπονδία, οι δικαιούχοι ΑμεΑ στην πλειονότητά τους έχουν ως μοναδικό μέσο επιβίωσης το προνοιακό επίδομα με το οποίο προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες της καθημερινότητας, ενώ τονίζει πως μία νέα χρονική καθυστέρηση στην καταβολή των επιδομάτων θα γονατίσει κυριολεκτικά τους δικαιούχους και τις οικογένειές τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.