Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

«Μαϊμού» εργοδότες... προσφέρουν δουλειά στους Ολυμπιακούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Απάτη μέσω ίντερνετ εντόπισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Την προσοχή των χρηστών Διαδικτύου εφιστά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με αφορμή την εμφάνιση ιστοσελίδων οι οποίες προσφέρουν εργασία στον ξενοδοχειακό και τουριστικό τομέα του Λονδίνου, για την περίοδο των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.

Oι φερόμενοι ως εργοδότες, αφού λάβουν τα προσωπικά στοιχεία των ενδιαφερόμενων, απαντούν θετικά στις αιτήσεις τους, ζητώντας ωστόσο να προκαταβάλλουν μέρος των εξόδων του ταξιδίου και της διαμονής τους.

Μάλιστα ζητούν τα χρηματικά ποσά να αποστέλλονται μέσω εταιριών ταχυμεταφοράς χρημάτων (western union, moneygram) και όχι μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

Η αστυνομία καλεί τους πολίτες να μην αποστέλλουν προσωπικά δεδομένα ή οικονομικά στοιχεία σε άγνωστα άτομα και να διασταυρώνουν την ύπαρξη των εταιριών, που προσφέρουν τις θέσεις εργασίας και να επικοινωνούν με αυτές, ώστε να επαληθεύουν το περιεχόμενο των αγγελιών .

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ., οι εταιρίες στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν απαιτούν την καταβολή χρηματικού ποσού από τον υποψήφιο για θέση εργασίας, προκειμένου να «προετοιμάσουν» τα απαραίτητα έγγραφα για την παραμονή του στη χώρα, ή να «διασφαλίσουν» τη συγκεκριμένη θέση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.