Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Μας έκαναν υπερήφανους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Εθνική Ομάδα Ράγκμπι με αμαξίδιο πρώτη στο Four Nation Cup 2012.


Τα παιδιά, αγωνίστηκαν για πρώτη φορά ως Εθνική Ομάδα εκπροσωπώντας επίσημα την Ελλάδα και επρώτευσαν στο διεθνές τουρνουά Four Nations Cup 2012 που έγινε από τις 29 Ιουνίου έως τις 1 Ιουλίου 2012 στη Fontanafredda της Ιταλίας. Η αποστολή ήταν υπό την αιγίδα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ).

Η εθνική μας Ομάδα Ράγκμπι με αμαξίδιο στην Κορυφή του Four Nations Cup 2012

Με πολλά χαμόγελα, συναισθήματα χαράς, συγκίνησης και ηθικής ικανοποίησης επέστρεψε η Εθνική Ομάδα Ράγκμπι με αμαξίδιο, η οποία κατάκτησε την πρώτη θέση.

Οι πρωταγωνιστές του τουρνουά συμμετείχαν για πρώτη φορά με τα χρώματα της Ελλάδας στο Four Nations Cup 2012 στη Fontanafredda της Ιταλίας και κατάφεραν να ανεβάσουν την Ελλάδα στο υψηλότερο βάθρο κάνοντας όλους τους Έλληνες υπερήφανους!

Ο αθλητής Θοδωρής Σαμωνάς δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και συγκινημένοι που καταφέραμε να ανεβάσουμε την Ελλάδα στην κορυφή. Ευχαριστούμε πολύ σε όσους πίστεψαν σε εμάς», ενώ ο συναθλητής Γιώργος Βουργάνας συμπλήρωσε: «Ζήσαμε μοναδικές στιγμές, για εμάς πέρα από την πρωτιά που κατακτήσαμε, σημασία έχει ότι καταφέραμε να αγωνιστούμε με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος. Ευχαριστούμε την Άλλη Όψη και την Ομοσπονδία για την υποστήριξη, καθώς και την HSBC για την ευκαιρία που μας έδωσε να αγωνιστούμε διεθνώς».

Η νεοσύστατη Εθνική Ομάδα Ράγκμπι με αμαξίδιο υπερίσχυσε και στους τέσσερις αγώνες που συμμετείχε, κατακτώντας την κορυφή. Συγκεκριμένα στον πρώτο αγώνα η Ελλάδα νίκησε την Ουκρανία με σκορ 41- 17, στο δεύτερο αγώνα η Ελλάδα ήρθε αντιμέτωπη με την Αυστρία, την οποία κέρδισε με 11 πόντους με σκορ 34 – 45. Στον τρίτο αγώνα η Ελλάδα νίκησε την Ιταλία με σκορ 39-49 και το τουρνουά έκλεισε με τον τελικό Ελλάδα - Αυστρία 42 -34.

Το Ράγκμπι με αμαξίδιο πρωτοεμφανίστηκε το 1977 στον Καναδά και έγινε Παραολυμπιακό άθλημα το 1994. Αποτελεί το μοναδικό ομαδικό άθλημα για ανθρώπους με τετραπληγία και μέχρι το Σεπτέμβριο του 2010 απουσίαζε παντελώς από την Ελλάδα. Με πρωτοβουλία της ΜΚΟ «Άλλη Όψη» πραγματοποιήθηκε η πρώτη δράση για Ράγκμπι με αμαξίδιο, η οποία πέρα από την ανάπτυξη και την προώθηση του αθλήματος σκοπό έχει τη βελτίωση της αυτονομίας των ανθρώπων με κινητική αναπηρία μέσω της ομότιμης υποστήριξης και της συστηματικής άθλησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.