Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Διανομή 1,5 τόνου ελαιολάδου στο Ηράκλειο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Σε 208 άπορες οικογένειες.

Ενάμιση τόνο κρητικού ελαιολάδου, καθώς και ελιές, διατίθενται σήμερα δωρεάν από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, σε 208 άπορες οικογένειες της πόλης, που έχουν καταγραφεί σε καταλόγους του ΕΚΗ, καθώς αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Το ελαιόλαδο, διατίθεται βάσει κριτηρίων, ενώ οι δικαιούχοι έχουν ήδη ειδοποιηθεί για να παραλάβουν ο καθένας, 4 κιλά λάδι. Το λάδι είναι προσφορά των τεσσάρων ενώσεων του νομού, Ηρακλείου, Μονοφατσίου, Πεζών και Μεσαράς και του ιδιώτη Παύλου Ανδρουλάκη, ενώ τις ελιές προσφέρει η Ένωση Μεσαράς.

Πάντως αρκετοί ήταν εκείνοι που δεν είχαν ειδοποιηθεί, αλλά προσέρχονται στο ΕΚΗ για να παραλάβουν λάδι αν και δεν βρισκόταν στις λίστες του ΕΚΗ, υποστηρίζοντας ότι αντιμετωπίζουν βασικό πρόβλημα επιβίωσης.

Ο πρόεδρος του ΕΚΗ, Σωκράτης Βαρδάκης σε δήλωση του τόνισε, ότι «από τη στιγμή που σε μία περιοχή από τις κατ'εξοχήν ελαιοπαραγωγικές της χώρας, κάποιοι στήνονται στην ουρά για ένα και δύο κιλά λάδι, καταλαβαίνουμε πού έχουμε φτάσει... Αυτό όμως μας αναγκάζει και μας δημιουργεί μεγαλύτερη ευθύνη για να ενισχύσουμε το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης που εδώ και καιρό έχει στήσει το Εργατικό Κέντρο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.