Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Οι ερωτικές σκηνές επηρεάζουν τη συμπεριφορά των εφήβων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Είναι περισσότερο επιπόλαιοι και έχουν πιο πολλούς σεξουαλικούς συντρόφους.

Τα παιδιά και οι έφηβοι που βλέπουν ταινίες ακατάλληλες για ανηλίκους μπορεί να γίνουν… σεξουαλικά ενεργά σε πιο μικρή ηλικία συγκριτικά με όσα δεν έχουν δει, αναφέρει νέα έρευνα.

Και δεν είναι απαραίτητο να είναι ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου, αλλά ακόμη και ερωτικές σκηνές όπως αυτή του Λεονάρντο ντι Κάπριο με την Κέιτ Γουίνσλετ στον Τιτανικό ή του Ρόμπερτ Πάτινσον και της Κρίστερ Στιούαρτ στο «The Twilight Saga: Breaking Dawn». Οι έφηβοι που «εκτίθενται» συχνά σε ερωτικές σκηνές έχουν αυξημένη περιέργεια για το σεξ.

Ακόμη μπορεί να καταλήξουν να έχουν περισσότερους σεξουαλικούς συντρόφους και να μην κάνουν χρήση προφυλακτικού, αναφέρει ο ερευνητής Ross O’Hara από το πανεπιστήμιο του Μιζούρι.

«Οι σκηνές αυτές μπορεί να επηρεάσουν την προσωπικότητα ενός εφήβου και να τον κάνουν πιο επιρρεπή στο να παίρνει ρίσκο» ανέφερε ο O’Hara και πρόσθεσε: «Οι έφηβοι που “εκτίθενται” σκηνές σεξουαλικού περιεχομένου ξεκινούν να κάνουν σεξ σε πιο μικρή ηλικία, έχουν περισσότερους συντρόφους και είναι λιγότερο πιθανό να χρησιμοποιούν προφυλακτικό με τους περιστασιακούς σεξουαλικούς τους συντρόφους».

«Οι ταινίες επηρεάζουν την ψυχολογία των εφήβων περισσότερο από την τηλεόραση ή τη μουσική» είπε ακόμη.
Ψυχολόγοι μελέτησαν1.228 παιδιά ηλικίας 12 έως 14 ετών και αξιολόγησαν τη σεξουαλική τους συμπεριφορά τα επόμενα έξι χρόνια. Τα αποτελέσματα των ερευνών τους δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Psychological Science.

Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα οι έφηβοι χρησιμοποιούν ως «μπούσουλα»-συμπεριφοράς αυτά που βλέπουν στις ταινίες, ανάλογα με τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουν.

Και δεδομένου ότι για το 57% των αμερικανών εφήβων ηλικίας 14-16 ετών το κύριο μέσο σεξουαλικής διαπαιδαγώγησής τους είναι τα μέσα ενημέρωσης, συχνά δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσουν αυτό που βλέπουν στην κινηματογραφική οθόνη από αυτό που αντιμετωπίζουν στην πραγματικότητα, ανέφερε ο Dr O’Hara.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.