Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

2.500 οικογένειες ζητούν βοήθεια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από το καλοκαίρι του 2009, όταν ξεκίνησε η λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου της περιφέρειας Κρήτης, η αύξηση των οικογενειών που εξυπηρετούνται πλησιάζει το 300%. Σήμερα εξυπηρετούνται περισσότερες από 770 οικογένειες, ενώ η αυξητική τάση παραμένει και η υπηρεσία Πρόνοιας του Ηρακλείου κάνει έκκληση ανθρωπιάς για την κάλυψη των αναγκών.

"Καθημερινά δίνουμε μάχη για να καλύψουμε την ανάγκη αυτών των οικογενειών που έρχονται σε εμάς για βοήθεια", δηλώνει ο διευθυντής της υπηρεσίας, Σπύρος Επιτροπάκης. "Η ανάγκη του κόσμου είναι τεράστια. Κάνουμε ότι μπορούμε για να δώσουμε ελπίδα σε εκατοντάδες οικογένειες που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα συμπληρώνει".

Η ανάγκη απόρων οικογενειών να βρουν στήριγμα επιβίωσης, αποτυπώνεται στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου που αδυνατούν να καλύψουν το σύνολο των αναγκών μιας κοινωνίας που ταλανίζεται από τα μέτρα λιτότητας. Μέσα σε διάστημα δύο ετών το φαινόμενο των νεόπτωχων έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και σήμερα 2.500 χιλιάδες οικογένειες χρήζουν βοήθειας στο Ηράκλειο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.