Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Αμνηστία για τα «μαύρα» εισοδήματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Μια τελευταία ευκαιρία δίνει στους φορολογουμένους το υπ. Οικονομικών.

Με διαδικασίες εξπρές και μέσω ειδικής ρύθμισης η κυβέρνηση σκοπεύει να παράσχει φορο-αμνηστία. Με ένα χαμηλό τίμημα οι φορολογούμενοι θα μπορούν να δηλώσουν στην Εφορία αδήλωτα εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία, όπως καταθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, μετοχές και ομόλογα ακόμη και χρυσό ή κοσμήματα και έργα τέχνης μεγάλης αξίας που αποκτήθηκαν από μη νόμιμα κεφάλαια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που εξετάζεται προβλέπει την επιβολή ενός χαμηλού «ελκυστικού» φόρου στα εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία που θα δηλωθούν.

Επίσης, όπως αναφέρει το Έθνος, με τα κεφάλαια που θα δηλωθούν οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν όχι μόνο το «πόθεν έσχες» για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, αλλά και τα τεκμήρια διαβίωσης.

Όσοι υπαχθούν στη ρύθμιση θα κληθούν να δηλώσουν καταθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, μετοχές, ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, δηλαδή περιουσιακά στοιχεία που αποκτήθηκαν με εισοδήματα τα οποία δεν δικαιολογούνται από αυτά που είχαν δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις προηγούμενων ετών.

Η νομοθετική ρύθμιση που σχεδιάζεται δεν θα περιλαμβάνει τις περιπτώσεις νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενώ δεν θα αφορά τους πολιτικούς, καθώς και πρόσωπα που άσκησαν δημόσια εξουσία από θέσεις ευθύνης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.