Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Αντικαρκινική ασπιρίνη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα, που μπορεί να διευρύνει τις χρήσεις της γνωστής μας ασπιρίνης, διεξάγεται από τους επιστήμονες του City University της Νέας Υόρκης.

Η ομάδα του αναπληρωτή καθηγητή Φαρμακολογίας Khosrow Kashfi πραγματοποιεί εργαστηριακά πειράματα με την υβριδική ασπιρίνη NOSH, η οποία έχει φανεί ότι έχει πολύ ισχυρή αντικαρκινική δράση.

Η νέα μορφή ασπιρίνης έχει διαπιστωθεί ότι συρρικνώνει τους όγκους και αναστέλλει την ανάπτυξη τουλάχιστον 11 διαφορετικών τύπων καρκινικών κυττάρων.

Η δράση της είναι τόσο θεαματική, που γεννά ελπίδες για ένα νέο όπλο στη φαρέτρα των αντικαρκινικών φαρμάκων. «Ελπίζω ότι οι προσπάθειές μας θα είναι γόνιμες και ότι η ασπιρίνη NOSH θα αποτελέσει θετική συνεισφορά στη θεραπεία των ασθενών», αναφέρει ο δόκτωρ Kashfi.

«Στα πειράματα που κάναμε στο εργαστήριο με ανθρώπινες σειρές κυττάρων, είδαμε ότι η ασπιρίνη NOSH είναι δραστική κατά του καρκίνου στο παχύ έντερο, τον μαστό, το πάγκρεας, τους πνεύμονες, τον προστάτη, καθώς και στη λευχαιμία. Επιπλέον, σε πειράματα με πειραματόζωα δείξαμε ότι η ασπιρίνη NOSH είναι αποτελεσματική κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου και εκτιμούμε ότι θα είναι δραστική και κατά άλλων τύπων καρκίνου», ανέφερε ο κ. Kashfi.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.