Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Σοκ για συντάξεις και επιδόματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Βαρύ λογαριασμό περικοπών σε συντάξεις, επιδόματα και εφάπαξ περιλαμβάνει το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ που απαιτεί η τρόικα. Τον κατάλογο των προτεινόμενων μέτρων έγραφε και έσβηνε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες το οικονομικό επιτελείο.

Στις προτάσεις περιλαμβάνεται ψαλίδι 5% για όλες τις κύριες συντάξεις από 1000 έως 1400 ευρώ και 10% για όλες τις συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1400 ευρώ.

Στην περίπτωση που κάποιος λαμβάνει παραπάνω από μία συντάξεις, η περικοπή θα επιβάλλεται στο άθροισμα των συντάξιμων αποδοχών.

Επιπλέον, καθιερώνεται πλαφόν ανώτατης σύνταξης μεταξύ 2000 και 2200 ευρώ ώστε να επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος εξοικονομήσεων 2 δισ. ευρώ.

Από τα κοινωνικά επιδόματα, φαίνεται να γλιτώνουν μόνο το επίδομα ανεργίας και το ΕΚΑΣ. Για όλα τα υπόλοιπα θα καθιερωθούν εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια που θα επιφέρουν δραστικές περικοπές.

Σοκ προκαλεί και η καθιέρωση ανώτατου πλαφόν 1500 ευρώ σε ετήσια βάση στις δαπάνες φαρμάκων και ιατρικής περίθαλψης που θα καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στο τραπέζι μπαίνει και η πρόταση για επιβολή διδάκτρων στους λεγόμενους αιώνιους φοιτητές. Τα δίδακτρα που εξετάζονται είναι κλιμακωτά από 200 ευρώ το χρόνο ανά έτος για όλους τους φοιτητές ΤΕΙ που έχουν ξεπεράσει την κανονική διάρκεια σπουδών και φτάνουν τα 300 ευρώ ανά έτος για τους αντίστοιχους φοιτητές ΑΕΙ.

Εξετάζεται επίσης πάγωμα του μισθολογίου στις ΔΕΚΟ, ενώ απορρίφθηκε η πρόταση για καταβολή του 50% των μισθών των κληρικών και των αρχιερέων από το Δημόσιο και του υπόλοιπου 50% από την Εκκλησία.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.