Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Καλοκαιρινός «σύμμαχος» υγείας και ομορφιάς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Το καρπούζι περιέχει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά χωρίς να παχαίνει.

Πολλοί από αυτούς που προσπαθούν να χάσουν βάρος αποφεύγουν το καρπούζι εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς του σε σάκχαρα.

Η αλήθεια όμως είναι πως η κατανάλωσή του τις ζεστές μέρες όχι μόνο μας δροσίζει αλλά μας παρέχει και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά χωρίς να παχαίνει.

Για την υγεία…

Το καρπούζι περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, που ενισχύει το ανοσοποιητικό, αλλά είναι πλούσιο και σε β-καροτίνη και λυκοπένιο. Οι δύο αυτές ουσίες, γνωστές για την έντονη αντιοξειδωτική τους δράση, προστατεύουν τον οργανισμό από διάφορες μορφές καρκίνου.

Είναι επίσης πλούσιο σε κάλιο, έναν πολύ σημαντικό ηλεκτρολύτη ο οποίος συμβάλλει στη ρύθμιση της καρδιακής λειτουργίας και της αρτηριακής πίεσης.

Παράλληλα έχει υψηλή περιεκτικότητα και σε φυτικές ίνες, των οποίων η δράση είναι ευεργετική για την ομαλή λειτουργία του εντέρου, την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας και την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου και του ορθού.

Ο χυμός του καρπουζιού επίσης προκαλεί έντονη διούρηση με αποτέλεσμα να καθαρίζει το αίμα από τις τοξίνες και τα νεφρά από τα άλατα.

…και τη σιλουέτα μας

Το καρπούζι, αντίθετα με ό,τι πιστεύεται, έχει χαμηλή θερμιδική αξία (2 φλιτζάνια έχουν μόλις 80 θερμίδες), ενώ δεν περιέχει καθόλου λίπος και χοληστερόλη.

Επίσης, επειδή είναι πλούσιο σε νερό (92%) και φυτικές ίνες, αυξάνει την αίσθηση του κορεσμού και μειώνει την απορρόφηση λίπους.

Όσο για την περιεκτικότητά του σε σάκχαρα, είναι η μισή από αυτήν του μήλου και ανέρχεται στο 5%.

Επομένως, το καρπούζι όχι μόνο δεν παχαίνει αλλά βελτιώνει την υγεία μας προάγοντας την καλή λειτουργία του οργανισμού, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες μάς προστατεύει και από την αφυδάτωση.


Πηγή: http://www.myworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.