Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Έλληνες, οι πιο αγχωμένοι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την πρωτιά στο άγχος κατέκτησαν οι Έλληνες, το 2011, τη στιγμή που τα επίπεδα του στρες, που αισθάνονται οι επιχειρηματίες, παγκοσμίως, εμφανίζουν τη μικρότερη ετήσια αύξηση από το 2005.

Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από την παγκόσμια έρευνα 6.000 επιχειρήσεων της International Business Report (IBR) της Grant Thornton.

H έρευνα αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα, μαζί με τη Μποτσουάνα και την Ταϋλάνδη, είναι από τις ελάχιστες χώρες όπου αυξήθηκαν τα ποσοστά άγχους, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Ειδικότερα, οι Έλληνες επιχειρηματίες βίωσαν, το 2011, περισσότερο στρες (67%), σε σύγκριση με το 2010 (61%).

Παρατηρώντας ότι συνολικά στις χώρες PIGS (Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία) ο μέσος όρος είναι 40%, για το 2011, και 60%, για το 2010, προκύπτει ότι, για μία ακόμη φορά, η Ελλάδα, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χώρες, που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, υπερτέρησε και στα επίπεδα του στρες.

Αυτό που τονίζεται στην έρευνα, είναι ότι κοινή και κύρια αιτία εργασιακού άγχους στην Ελλάδα (45%) και στις υπόλοιπες χώρες PIGS (47%, κατά μέσο όρο) εμφανίζεται η πίεση για επίτευξη στόχων.

Ενδιαφέρον σημείο αποτελεί το γεγονός ότι μόνο το 19% των Ελλήνων επιχειρηματιών κάνουν διακοπές, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το στρες, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά για τις χώρες PIGS είναι 38%, για την ΕΕ 50%, και, παγκοσμίως, 42%.

Για τους Έλληνες, οι πιο δημοφιλείς τρόποι χαλάρωσης από το στρες είναι η άθληση/άσκηση (44%) και η ψυχαγωγία εντός (37%) και εκτός (43%) σπιτιού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.