Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Είναι το frozen yogurt υγιεινό;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Μάθετε τη διατροφική αξία του απόλυτου επιδορπίου του καλοκαιριού.

Τον τελευταίο χρόνο, το παγωμένο γιαούρτι ή frozen yogurt, όπως είναι πιο γνωστό, έχει γίνει πολύ δημοφιλές επιδόρπιο. Τα περισσότερα καταστήματα στην Ελλάδα παρασκευάζουν το παγωμένο γιαούρτι χρησιμοποιώντας μόνο ελληνικό γιαούρτι ή ελληνικό γιαούρτι και γάλα. Έτσι, το συγκεκριμένο προϊόν αποτελεί μια υγιεινή επιλογή, καθώς το γιαούρτι είναι απαραίτητο τρόφιμο σε μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.

Στα περισσότερα καταστήματα δεν προστίθεται ζάχαρη, ενώ το γάλα και γιαούρτι που χρησιμοποιούνται είναι χαμηλών λιπαρών. Έτσι, κάθε μερίδα (~200 γρ.) περιέχει περίπου 120 θερμίδες και χαμηλό ποσοστό σε λίπος. Αν, μάλιστα, στο παγωμένο γιαούρτι προσθέσουμε ως topping ξηρούς καρπούς, μέλι ή φρούτα, τότε θα έχουμε ένα εξαιρετικά θρεπτικό και νόστιμο επιδόρπιο, που μπορεί επάξια να αντικαταστήσει τα συνήθη γλυκά, όσον αφορά στη νοστιμιά και να τα ξεπεράσει, όσον αφορά στα θρεπτικά συστατικά που περιέχει.

Δώστε προσοχή στα topping που θα προσθέσετε, καθώς αν επιλέξετε μπισκότα, σοκολάτα ή σιρόπι τότε η θερμιδική αξία του επιδορπίου θα ανέβει αρκετά. Πείτε «ναι» λοιπόν στο παγωμένο γιαούρτι, καθώς πρόκειται για μια επιλογή νόστιμη, χαμηλή σε θερμίδες και εξαιρετικά δροσιστική για το καλοκαίρι.


Πηγή: http://www.mednutrition.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.