Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Φθιώτιδα: η κρίση μειώνει τις υποστηρικτικές υπηρεσίες των ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Εν μέσω οικονομικής κρίσης τα υποστηρικτικά Κέντρα ΑμεΑ (για τις πλέον βαρύτερες κατηγορίες αναπηρίας), τα οποία λειτουργούν με ευθύνη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ, κινδυνεύουν να κλείσουν επιφέροντας τραγικά προβλήματα στα άτομα με βαριές αναπηρίες και τις οικογένειές τους.

Ήδη το υποστηρικτικό Κέντρο ΑμεΑ Ν. Φθιώτιδας, όπως και άλλα Κέντρα που παρέχουν πολύτιμες υποστηρικτικές υπηρεσίες σε άτομα με βαριές αναπηρίες, βρίσκεται ένα βήμα προ του κλεισίματος του με ανυπολόγιστες συνέπειες στη ζωή των 60 ατόμων που παρέχει τις υπηρεσίες του και των οικογενειών τους. Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Φθιώτιδας έστειλε κραυγή αγωνίας και ακολουθούν και άλλοι. Τα Κέντρα αυτά όπως αναφέρει ο Σύλλογος στο σχετικό έγγραφό του δεν μπορούν να απαιτήσουν την καταβολή των πληρωμών μέσω εκβιαστικών χειρισμών.

Η κατάσταση αυτή είναι γενικευμένη και αφορά όλα τα Κέντρα Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας που λειτουργούν μέσω αιματηρών θυσιών των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά από τον κ. Μ. Bουδούρη, πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ., να πάρει θέση ανοιχτά και να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες που θα διασφαλίσουν ότι τα Κέντρα Υποστήριξης των ατόμων με βαριές αναπηρίες θα παραμείνουν ανοιχτά.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ι. Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937157193.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.