Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Τα άτομα με αναπηρίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ.


Καθυστερεί η καταβολή των αναπηρικών επιδομάτων με αποτέλεσμα οι ανάπηροι να μην μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες τους.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Πέμπτη 24 Μαίου στις 12 το μεσημέρι μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών, προχωρούν οι ανάπηροι, οι χρόνιοι πάσχοντες και οι γονείς και κηδεμόνες τους, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΝ), ζητώντας την άμεση καταβολή των προνοιακών επιδομάτων. Στην κινητοποίηση καλεί και η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, ενώ σε αναβρασμό είναι όλοι οι σύλλογοι ανά τη χώρα, καθώς τα άτομα με ειδικές ανάγκες έχουν φτάσει στα όριά τους, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα επιβίωσης.

Στις αρχές Μαΐου οι δικαιούχοι ανάπηροι θα έπρεπε να πληρωθούν το επίδομα Μαρτίου – Απριλίου. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και ούτε φαίνεται στον ορίζοντα άμεσα να πληρωθούν. Η κυβέρνηση είχε προχωρήσει στην απογραφή των δικαιούχων η οποία έληξε στις 16 Μαρτίου. Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει επεξεργασία των στοιχείων και δεν έχουν αποσταλεί στις κατά τόπους διευθύνσεις πρόνοιας οι κατάλογοι των δικαιούχων. Αυτό σημαίνει πως ακόμα και αν είχαν χρήματα δεν μπορούν να πληρώσουν γιατί δεν έχουν τους καταλόγους.

Σε ανακοίνωσή της η ΣΕΑΝ τονίζει πως « το μεγαλύτερο επίδομα φτάνει μόλις τα 700 ευρώ το μήνα για παραπληγικούς, ενώ τα υπόλοιπα κυμαίνονται από 250 ευρώ - 325 ευρώ το μήνα. Προετοιμάζουν την «οριστική κατάργηση των επιδομάτων των ΑμΕΑ. Οι «ανάπηροι – μαϊμού», που χρησιμοποιούνται σαν πρόσχημα για τα μέτρα που παίρνουν, είναι δικό τους κατασκεύασμα, και ο θόρυβος που σηκώνουν είναι για να κρύψουν τη δραματική χειροτέρευση των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων των λαϊκών οικογενειών και τα σχέδιά τους για μαζική κατακρεούργηση των δικαιωμάτων μας. Γιατί για αυτούς ο εργαζόμενος που παράγει κοστίζει. Η υγεία κοστίζει. Ο ανάπηρος στον Καιάδα γιατί και αυτός κοστίζει».

Η ΣΕΑΑΝ διεκδικεί να πληρωθούν όλα τα επιδόματα των ΑΜΕΑ τώρα χωρίς καμιά καθυστέρηση και να μην πληρώνουν για φάρμακα και θεραπείες. Επίσης διεκδικεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 1.000 ευρώ για να μπορέσουν οι ανάπηροι να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης και την κρίση.

Οξύνεται το πρόβλημα

Ο Μάκης Κρεμύδας πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου Καβάλας των ΑΜΕΑ τόνισε πως το πρόβλημα έχει οξυνθεί και ότι ουδείς γνωρίζει πότε και αν θα πάρουν τα επιδόματα. Σε επικοινωνία που είχαν με τη διεύθυνση πρόνοιας, τους είπαν πως δεν τους έχουν έρθει μετά την απογραφή οι κατάλογοι των δικαιούχων, δεν υπάρχει το λογισμικό πρόγραμμα για να δουν τους δικαιούχους. Ο κ. Κρεμύδας τόνισε πως περιμένουν να δουν αν θα γίνει κάτι αυτές τις μέρες και προετοιμάζονται να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στη διεύθυνση πρόνοιας και στους άλλους αρμόδιους φορείς και για το θέμα της μη καταβολής των προνοιακών επιδομάτων, αλλά και για την κατάσταση με τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας και τις καθυστερήσεις μηνών για να περάσουν από την επιτροπή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.