Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Έργα προσβασιμότητας για ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης ενέκρινε κατά την 15η τακτική συνεδρίασή του, τη μελέτη, τα τεύχη δημοπράτησης και τον τρόπο δημοπράτησης του έργου «Βελτίωση προσβασιμότητας για Α.μεΑ σε πέντε κτίρια ΣΑΤΑ – Τ.Π.» συνολικού προϋπολογισμού 230.000 ευρώ, που περιλαμβάνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον Προϋπολογισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης του έτους 2012.

«Η μελέτη του έργου έγινε σε συνεργασία με το ΑΠΘ που εκπόνησε για λογαριασμό του Δήμου Θεσσαλονίκης την έρευνα «Θεσσαλονίκη Εύβατος Πόλις». Με την υλοποίησή του επιδιώκουμε να εξασφαλίσουμε συνθήκες ασφαλούς και αυτόνομης διακίνησης των συμπολιτών μας, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς. Ελπίζουμε ότι οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα αποτελέσουν πρότυπο καθολικού σχεδιασμού και σημείο αναφοράς όσων ασχολούνται με το σχεδιασμό κτιρίων και υπαίθριων χώρων. Το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί άμεσα και η έναρξη εργασιών του θα γίνει το επόμενο τρίμηνο» σημείωσε κατά την εισήγηση του ο Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέας Κουράκης.



Το έργο αναφέρεται σε παρεμβάσεις για τη βελτίωση της προσβασιμότητας Ατόμων με Αναπηρία (Α.μεΑ.) στα ακόλουθα πέντε δημοτικά κτίρια:

α) Γυμναστήριο «Μέγας Αλέξανδρος» (Παυσιλίπου-Ευρυσθέως 1)

β) Κέντρο Μουσικής (Κουντουριώτου 17)

γ) Κέντρο Ιστορίας (Νικηφόρου Φωκά 26)

δ) Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο (Γεώργιου Βαφοπούλου 3)

ε) Θέατρο «Άνετον» (Παρασκευοπούλου 42).

Τα κτίρια επιλέχθηκαν λόγω της ποικιλίας των χρήσεων τους, του μεγάλου αριθμού επισκεπτών που εξυπηρετούν καθημερινά και της πολυπλοκότητας των αναγκαίων επεμβάσεων που παρουσιάζουν.
Οι προτεινόμενες επεμβάσεις περιλαμβάνουν την εξασφάλιση μιας τουλάχιστον προσβάσιμης εισόδου όλων των Ατόμων με Αναπηρία σε κάθε κτίριο με ράμπα ή ανυψωτικό μηχανισμό, τις απαραίτητες τεχνικές επεμβάσεις σε ένα τουλάχιστον ανελκυστήρα (εφόσον υπάρχει) του κτιρίου, ώστε να είναι προσβάσιμος από αναπηρικό αμαξίδιο, εξασφάλιση ενός τουλάχιστον χώρου υγιεινής σε κάθε κτίριο με τις κατάλληλες διαστάσεις, εξοπλισμό και εξυπηρετήσεις για χρήση από άτομα κινούμενα με αναπηρικό αμαξίδιο, εξασφάλιση κτιριοδομικών και λοιπών στοιχείων ασφάλειας και προστασίας των χρηστών (κουπαστές, αντιολισθητικές ταινίες βαθμίδων κλπ) και εξασφάλιση κατάλληλης σήμανσης στα κτίρια και τους υπαίθριους χώρους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.